ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານ ໃນວັນທີ 10 ກັນຍາ ຜ່ານມາວ່າ: ຊາວນູແວນເຊລັງ ກຳລັງປະເຊີນກັບການຂາດແຄນນ້ຳໝາກກ້ຽງ. ຫຼັງຈາກຜົນຜະລິດໝາກກ້ຽງຢູ່ຕາມແຄມຝັ່ງຕາເວັນອອກຂອງປະເທດຫຼຸດລົງເນື່ອງຈາກຜົນເສຍຫາຍຈາກພາຍຸໄຊໂຄລນ Gabriel ບວກກັບການຜະລິດໝາກກ້ຽງຈາກບຣາຊິນຫຼຸດລົງ. ໂດຍຫ້າງສັບພະສິນຄ້າຫຼາຍແຫ່ງໃນນູແວນເຊລັງບໍ່ມີສິນຄ້ານ້ຳໝາກກ້ຽງຈຳໜ່າຍຕະຫຼອດເດືອນສິງຫາ ທີ່ຜ່ານມາ.
ກ່ອນຫນ້ານີ້, ໃນເດືອນກໍລະກົດກຸ່ມອຸດສາຫະກໍານ້ໍາໝາກກ້ຽງ (Citrus New Zealand) ເປີດເຜີຍວ່າ: ບໍ່ໄດ້ຄາດຄິດວ່າການຂາດແຄນໝາກກ້ຽງຈາກບຣາຊິນຈະສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ສາຍການຜະລິດນ້ຳໝາກກ້ອງຂອງ ນູແວນເຊລັງ. ໂດຍປະເທດບຣາຊິນຖືວ່າເປັນປະເທດທີ່ປູກໝາກກ້ຽງໃຫຍ່ທີ່ສຸດໃນໂລກ ຊຶ່ງກຳລັງປະເຊີນກັບໄພແຫ້ງແລ້ງ ແລະ ພະຍາດພືດ ຈົນເຮັດໃຫ້ການຜະລິດໝາກກ້ຽງຫຼຸດລົງຢ່າງໜ້ອຍໜຶ່ງໃນສາມ.
ບັນດາຍີ່ຫໍ້ນ້ໍາໝາກ້ຽງທີ່ສໍາຄັນໃນນູແວນເຊລັງ ລະບຸວ່າ: ພວກເຂົາໄດ້ຮັບຜົນກະທົບຈາກບັນຫາການຂາດແຄນນ້ໍາໝາກກ້ຽງທົ່ວໂລກ. ແຕ່ຄາດວ່າຈະກັບມາຜະລິດນ້ຳໝາກກ້ຽງເພື່ອຈຳໜ່າຍໄດ້ໃນໄວໆນີ້.ດ້ານຜູ້ຜະລິດນ້ໍາໝາກໄມ້ (Living Juice)ໃນໂອກແລນກ່າວຕື່ມວ່າ: ຊາວກະສິກອນ ປູກໝາກກ້ຽງໜ້ອຍລົງ ເພາະບໍ່ຄຸ້ມຄ່າລົງທຶນ ເນື່ອງຈາກໃຊ້ຕົ້ນທຶນສູງແລະຄວາມເຂັ້ມງວດຂອງການຂໍໃບຮັບຮອງກະສິກໍາອິນຊີ.