ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານ ຫວ່າງມໍ່ໆມານີ້ວ່າ: ຜົນການສຶກສາທີ່ຕີພິມໃນວາລະສານວິທະຍາສາດ Nature ຊຶ່ງແມ່ນໜຶ່ງໃນຄວາມພະຍາຍາມຄັ້ງໃຫຍ່ທີ່ສຸດໃນການປະເມີນຮູບແບບການກິນອາຫານແບບຕາເວັນຕົກມີຜົນກະທົບແນວໃດຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງຜູ້ຄົນໃນທົ່ວໂລກ,ໂດຍລະບຸວ່າ: ການບໍລິໂພກເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີນ້ໍາຕານເປັນສາເຫດຂອງການເສຍຊີວິດຈາກພະຍາດເບົາຫວານຊະນິດທີ 2, ໂຣກຫົວໃຈ ແລະ ຫຼອດເລືອດ ຂອງຜູ້ຄົນ ປະມານ 340,000 ຄົນຕໍ່ປີໃນທົ່ວໂລກ.
ຜົນການສຶກສາຍັງພົບວ່າ: ເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີນໍ້າຕານມີສ່ວນພົວພັນກັບຈຳນວນຄົນເຈັບທີ່ເປັນພະຍາດເບົາຫວານຊະນິດທີ 2 ທີ່ເພີ່ມຂຶ້ນ 2,200,000ຄົນ ແລະ ໂຣກຫົວໃຈ, ຫຼອດເລືອດ 1,200,000ຄົນ ໃນປີ 2020,ໂດຍອັດຕາສ່ວນທີ່ບໍ່ສົມດຸນຂອງກໍລະນີເຫຼົ່ານີ້ຢູ່ໃນພາກພື້ນອາຟຣິກາໃຕ້, ທະເລຊາຍຊາຮາວາ (sub-Saharan Africa)ແລະ ອາເມຣິກາລາຕິນ ຊຶ່ງເປັນສອງທະວີບທີ່ມີການບໍລິໂພກເຄື່ອງດື່ມອັດລົມເພີ່ມຂຶ້ນຫຼາຍທີ່ສຸດໃນຊຸມປີມໍ່ໆມານີ້. ເນື່ອງຈາກບໍລິສັດນ້ຳອັດລົມຕ້ອງປະເຊີນກັບຈຳນວນການຂາຍທີ່ຫຼຸດລົງໃນອາເມຣິກາເໜືອ ແລະເອີຣົບ. ດັ່ງນັ້ນ, ຈຶ່ງພະຍາຍາມຊອກຫາລູກຄ້າໃໝ່ໃນປະເທດທີ່ກໍາລັງພັດທະນາ.
ໜັງສືພິມ New York Times ໄດ້ລາຍງານກ່ຽວກັບຜົນການສຶກສາດັ່ງກ່າວວ່າ: ຈຳນວນຜູ້ເສຍຊີວິດທີ່ມີການຄາດຄະເນໄວ້ 340,000 ຄົນນັ້ນ ເພີ່ມຂຶ້ນຢ່າງຫຼວງຫຼາຍຈາກການປະເມີນວ່າເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີນໍ້າຕານສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງຄົນໃນທົ່ວໂລກໃນຄັ້ງກ່ອນແບບໃດແນ່. ໂດຍການຄົ້ນຄວ້າວິໄຈ ໃນປີ 2015 ທີ່ຕີພິມໃນວາລະສານ Circulation ຄາດຄະເນວ່າອາດມີຜູ້ເສຍຊີວິດຈາກການບໍລິໂພກເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີນໍ້າຕານທົ່ວໂລກ 184,000 ຄົນໃນປີ 2010.