ລັກສະນະສາທາລະນະປະໂຫຍດແລະລັກສະນະໄລຍະຍາວຈຳນວນໜຶ່ງ; ນຳໃຊ້ທຶນພັນທະບັດແຫ່ງລັດໄລຍະຍາວພິເສດໃຫ້ດີ,ເລັ່ງລັດການສ້າງໂຄງປະກອບພື້ນຖານໂຄງລ່າງດ້ານຂໍ້ມູນແຫ່ງຊາດແລະເລັ່ງລັດການຄົ້ນຄວ້າສ້າງແຜນພື້ນຖານໂຄງລ່າງດ້ານຂໍ້ມູນແຫ່ງຊາດເພື່ອແນໃສ່ໄລຍະປະຕິບັດ “ແຜນພັດທະນາເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ ແຫ່ງຊາດ 5 ປີຄັ້ງທີ 15”.
ຜູ້ຊ່ຽວຊານເຕືອນ ອາຫານປຸງແຕ່ງສູງ ສາມາດກິນໄດ້ໃນລະດັບປານກາງ
ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານ ເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້; ໜັງສືພິມ Washington Post ລາຍງານວ່າ: ເຖິງແມ່ນວ່າການຄົ້ນຄວ້າຫຼາຍໆຄັ້ງຈະພົບວ່າ ການບໍລິໂພກອາຫານທີ່ປຸງແຕ່ງສູງ (ultra-processed food) ຫຼື ອາຫານທີ່ຜ່ານການປຸງແຕ່ງຫຼາຍເປັນພິເສດເຊັ່ນ: ພິດຊາແຊ່ແຂງ ໃນປະລິມານຫຼາຍ ກ່ຽວຂ້ອງກັບຄວາມສ່ຽງທີ່ເພີ່ມຂຶ້ນຂອງພະຍາດຊໍາເຮື້ອ. ແຕ່ຜູ້ຊ່ຽວຊານດ້ານສຸຂະພາບແນະນໍາວ່າບໍ່ຄວນຫຼີກລ່ຽງອາຫານເຫຼົ່ານີ້ທັງໝົດ, ແຕ່ຄວນຈໍາກັດປະລິມານການບໍລິໂພກ.
ຄໍາເຫັນ