ວິທະຍຸກະຈາຍສຽງຫວຽດນາມລາຍງານວ່າ: ອີງຕາມຍຸດທະສາດການພັດທະນາການປູກຝັງ ຮອດປີ 2030, ວິໄສທັດຮອດປີ 2050 ທີ່ຫາກໍໄດ້ຮັບການເຊັນອະນຸມັດຜ່ານຈາກ ທ່ານເຈີນລິວກວາງຮອງນາຍົກລັດຖະມົນຕີ ຫວຽດນາມ,  ຫວຽດນາມ ວາງຄາດໝາຍຈະສົ່ງອອກຜະລິດຕະພັນຈາກໝາກໄມ້, ເຂົ້າສານ, ໝາກມ່ວງຫິມະພານ, ຜະລິດຕະພັນໄມ້… ບັນລຸຫຼາຍກວ່າ 26 ຕື້ໂດລາ ໃນປີ 2030. ລະດັບຄວາມໄວໃນການເພີ່ມມູນຄ່າການຜະລິດດ້ານການປູກຝັງເປັນສິນຄ້າສະເລ່ຍ 2,2-2,5% ຕໍ່ປີ; ອຸດສາຫະກຳການປຸງແຕ່ງສະເລ່ຍ 8-10% ຕໍ່ປີ. ຮອດປີ 2050, ການປູກຝັງຈະກາຍເປັນຂະແໜງເສດຖະກິດເຕັກນິກທັນສະໄໝ, ຂື້ນກັບສິນຄ້າໝວດແຖວໜ້າຂອງພາກພື້ນ ແລະ ສາກົນ. ຫວຽດນາມ ຈະກາຍເປັນໃຈກາງແຫ່ງການປຸງແຕ່ງແບບລົງເລິກຂອງຂະແໜງກະສິກຳທົ່ວໂລກ. 
ຍຸດທະສາດການພັດທະນາໄດ້ຍົກໃຫ້ເຫັນຢ່າງຈະແຈ້ງວ່າ ຫວຽດນາມ ຮັກສາເນື້ອທີ່ດິນ 3,56 ລ້ານເຮັກຕາເພື່ອປູກເຂົ້າເປັນປົກກະຕິ.ໃນນັ້ນ, ດິນສະເພາະປູກເຂົ້ານາທາມແມ່ນ 3 ລ້ານເຮັກຕາ, ປະລິມານການຜະລິດຫຼາຍກວ່າ 35 ລ້ານໂຕນ. ສິ່ງນີ້ໄດ້ຊ່ວຍຄ້ຳປະກັນດ້ານສະບຽງອາຫານ, ຕອບສະໜອງການບໍລິໂພກ, ປຸງແຕ່ງ, ເກັບແຮໄວ້ ແລະ ສົ່ງອອກ.