ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານ ເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້, ມາເລເຊຍໄດ້ຕັ້ງເປົ້າໝາຍເພີ່ມລະດັບ ແລະ ເສີມສ້າງຄວາມໝັ້ນຄົງທາງດ້ານອາຫານຂອງປະເທດພາຍໃນໄລຍະເວລາ 1 ທົດສະວັດນັບຈາກມື້ນີ້ເປັນຕົ້ນໄປ ດ້ວຍການເພີ່ມຈຳນວນຜູ້ສຳເລັດການສຶກສາດ້ານເຕັກນິກ ແລະ ອາຊີວະສຶກສາລວມເຖິງຜູ້ທີ່ສຳເລັດການຝຶກອົບຮົມ.
ທ່ານ ໂມຮຳໝັດ ຊາບູ ລັດຖະມົນຕີກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ຄວາມໝັ້ນຄົງທາງດ້ານອາຫານຂອງມາເລເຊຍກ່າວວ່າ: ນອກຈາກການດຶງດູດນັກສຶກສາໃຫ້ມາຮຽນດ້ານກະສິກຳຫຼາຍຂຶ້ນ ລັດຖະບານມາເລເຊຍຍັງມີເປົ້າໝາຍສົ່ງເສີມຜູ້ສຳເລັດການສຶກສາຈາກສາຂາວິຊາອື່ນໆຫຼາກຫຼາຍຂະແໜງໃຫ້ເຂົ້າມາມີສ່ວນຮ່ວມໃນພາກສ່ວນທີ່ກ່ຽວກັບການກະສິກຳ. ທ່ານ ໂມຮຳໝັດ ຊາບູກ່າວຕື່ມວ່າ: ເປົ້າໝາຍສຳຄັນຂອງກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ຄວາມໝັ້ນຄົງອາຫານສຳລັບປີນີ້ຄືການພັດທະນາອຸດສາຫະກຳ 4 ປະເພດທີ່ມີຄວາມສຳຄັນໄດ້ແກ່ເຂົ້າ ແລະ ເຂົ້າເປືອກ, ໄກ່, ເປັດ ແລະ ໄຂ່ເປັດ, ຫົວຜັກບົ່ວແດງ ແລະ ໝາກ ນັດ.
ສຳລັບໂຄງການລິເລີ່ມກ່ຽວກັບເຂົ້າໃນປີນີ້ຕັ້ງເປົ້າໝາຍເພີ່ມລະດັບການອາໄສເຂົ້າພາຍໃນປະເທດຢ່າງໜ້ອຍ 80% ເພື່ອຫຼຸດການອາໄສການນຳເຂົ້າຈາກຕ່າງປະເທດພາຍໃນໄລຍະເວລາອີກ 10 ປີຂ້າງໜ້າ.
ທ່ານ ໂມຮຳໝັດ ຊາບູ ລັດຖະມົນຕີກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ຄວາມໝັ້ນຄົງທາງດ້ານອາຫານຂອງມາເລເຊຍກ່າວວ່າ: ນອກຈາກການດຶງດູດນັກສຶກສາໃຫ້ມາຮຽນດ້ານກະສິກຳຫຼາຍຂຶ້ນ ລັດຖະບານມາເລເຊຍຍັງມີເປົ້າໝາຍສົ່ງເສີມຜູ້ສຳເລັດການສຶກສາຈາກສາຂາວິຊາອື່ນໆຫຼາກຫຼາຍຂະແໜງໃຫ້ເຂົ້າມາມີສ່ວນຮ່ວມໃນພາກສ່ວນທີ່ກ່ຽວກັບການກະສິກຳ. ທ່ານ ໂມຮຳໝັດ ຊາບູກ່າວຕື່ມວ່າ: ເປົ້າໝາຍສຳຄັນຂອງກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ຄວາມໝັ້ນຄົງອາຫານສຳລັບປີນີ້ຄືການພັດທະນາອຸດສາຫະກຳ 4 ປະເພດທີ່ມີຄວາມສຳຄັນໄດ້ແກ່ເຂົ້າ ແລະ ເຂົ້າເປືອກ, ໄກ່, ເປັດ ແລະ ໄຂ່ເປັດ, ຫົວຜັກບົ່ວແດງ ແລະ ໝາກ ນັດ.
ສຳລັບໂຄງການລິເລີ່ມກ່ຽວກັບເຂົ້າໃນປີນີ້ຕັ້ງເປົ້າໝາຍເພີ່ມລະດັບການອາໄສເຂົ້າພາຍໃນປະເທດຢ່າງໜ້ອຍ 80% ເພື່ອຫຼຸດການອາໄສການນຳເຂົ້າຈາກຕ່າງປະເທດພາຍໃນໄລຍະເວລາອີກ 10 ປີຂ້າງໜ້າ.