ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານ ເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້, ທ່ານ ອູ ມຽວເອ້ ປະທານສະມາຄົມກາເຟແຫ່ງມຽນມາໄດ້ເປີດເຜີຍບົດລາຍງານໂດຍລະບຸວ່າ: ມຽນມາສົ່ງອອກກາເຟປະມານ 2.000 ໂຕນຕໍ່ປີ ແລະ ຄາດວ່າການສົ່ງອອກຂອງປີນີ້ຈະຍັງຄົງສອດຄ່ອງກັບໂຕເລກດັ່ງກ່າວ.
    ທ່ານ ອູ ມຽວເອ້ ກ່າວວ່າ:ມີການສົ່ງອອກກາເຟ 1.000 – 1.500 ໂຕນໄປຍັງຈີນ ແລະ ໄທຜ່ານການຄ້າຊາຍແດນ ແລະ ອີກ 500-800 ໂຕນສົ່ງຜ່ານທາງທະເລໄປຍັງກຸ່ມປະເທດໃນເອີຣົບ, ຍີ່ປຸ່ນ ແລະ ກຸ່ມປະເທດໃນອາຊີ. ທ່ານຊີ້ໃຫ້ເຫັນວ່າສະມາຄົມກາເຟແຫ່ງມຽນມາໄດ້ດຳເນີນການກວດສອບຄຸນນະພາບ ແລະ ຝຶກອົບຮົມດ້ານເຕັກນິກ ໂດຍໃຊ້ມາດຕະການດ້ານຄວາມປອດໄພທາງອາຫານເພື່ອຜະລິດກາເຟຄຸນນະພາບສູງ. ປັດຈຸບັນ, ມຽນມາມີພື້ນທີ່ປູກກາເຟປະມານ 40.000 ເອເຄີ ສາມາດຜະລິດກາເຟໄດ້ປີລະ 8.000-10.000 ໂຕນ.
    ທັງນີ້, ມຽນມາສາມາດປູກກາເຟອາຣາບິກາໃນລັດສານ ແລະ ພາກພື້ນມັນດາເລເປັນຫຼັກ ສ່ວນກາເຟໂຣບັສຕ້າສ່ວນຫຼາຍປູກໃນລັດກະຫຼ່ຽງ, ອິຣະວະດີ ແລະ ຕະນາວສີ.