ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານ ຫວ່າງມໍ່ໆມານີ້, ຫ້ອງການສະຖິຕິ ສ ເກົາຫຼີ ລາຍງານວ່າ: ການຜະລິດໝາກເຜັດຂອງ ສ ເກົາຫຼີ ໃນປີນີ້ຂະຫຍາຍຕົວໃນລະດັບໂຕເລກສອງຫຼັກ ເນື່ອງຈາກສະພາບອາກາດທີ່ເອື້ອອໍານວຍ ໂດຍເພີ່ມຂຶ້ນ 10.4% ຈາກໄລຍະດຽວກັນໃນປີກ່ອນ ລວມທັງໝົດ 68,074 ໂຕນ.
ສະພາບອາກາດທີ່ດີຂຶ້ນ ເຮັດໃຫ້ຄວາມເສຍຫາຍຈາກພະຍາດ ແລະ ແມງໄມ້ ຫຼຸດລົງ ສົ່ງຜົນໃຫ້ຜົນຜະລິດເພີ່ມຂຶ້ນ, ໃນຂະນະທີ່ເນື້ອທີ່ປູກຝັງໝາກເຜັດຫຼຸດລົງ 2.6% ຈາກປີກ່ອນ ເຫຼືອ 26,430 ເຮັກຕາ.
ສ່ວນຜົນຜະລິດໝາກງາເພີ່ມຂຶ້ນ 0.3% ຢູ່ທີ່ 9,002 ໂຕນ, ແຕ່ວ່າຜົນຜະລິດມັນຝຣັ່ງໃນພື້ນທີ່ສູງຫຼຸດລົງ 0.2% ເຫຼືອ 126,399 ໂຕນ.