ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານໃນວັນທີ 1 ຕຸລາ ຜ່ານມາວ່າ:ອິນໂດເນເຊຍໄດ້ເລີ່ມສົ່ງອອກປາທູນາກະປ໋ອງໄປຍັງປະເທດການາດາເປັນຄັ້ງທຳອິດ ຊຶ່ງຜະລິດໂດຍບໍລິສັດ Pacific Masami Indonesia Limited (Pasifik Masami Indonesia) ໃນເມືອງບານວາງີ ໃນແຂວງຊາວາຕາເວັນອອກ.
ທ່ານ ສັກຕີ ວາຍູ ເຕຣງໂກໂນ ລັດຖະມົນຕີກະຊວງກິດຈະການທາງທະເລ ແລະ ການປະມົງ ອິນໂດເນເຊຍ ລະບຸວ່າ: ມູນຄ່າການສົ່ງອອກທັງໝົດແມ່ນ 10 ລ້ານໂດລາ ແລະມີກໍານົດຈະສົ່ງອອກໃນໄລຍະ 6 ເດືອນຂ້າງໜ້າ.
ທ່ານ ເຕຣງໂກໂນກ່າວວ່າ: ອິນໂດເນເຊຍ ຄວນເພີ່ມທະວີການປະມົງແບບມີການຄວບຄຸມ ເພື່ອປັບປຸງຂະແໜງທຸລະກິດຕົ້ນນ້ຳ ແລະ ສະໜັບໜູນອຸດສາຫະກຳການປະມົງ ນຳສູ່ການຕອບສະໜອງຄວາມຕ້ອງການທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ.
ນອກຈາກເມືອງບານວາງີ ແລ້ວ, ຍັງມີພື້ນທີ່ອື່ນໆອີກເຊັ່ນ: ເມືອງບີອັກ ແຂວງປາປົວ ຊຶ່ງມີທ່າແຮງໃນການສົ່ງອອກປາກະປ໋ອງ ລວມທັງການຜະລິດປາທູນາ.
ທ່ານ ເຊີລີ ອິນທຣາວາຕີ ຜູ້ອໍານວຍການຝ່າຍການຕະຫຼາດຂອງບໍລິສັດ ດັ່ງກ່າວ ເປີດເຜີຍວ່າ: ບໍລິສັດມີຄວາມສາມາດໃນການຜະລິດປາທູນາກະປ໋ອງ ແລະ ຊີ້ນປາທູນາເຄິ່ງສຳເລັດຮູບສູງເຖິງ 70 ໂຕນຕໍ່ມື້ ແລະ ວາງເປົ້າໝາຍໄປຍັງຕະຫຼາດພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ ລວມທັງເອີຣົບ, ອາຊີ, ຕາເວັນອອກກາງ, ອາຟຣິກາ ແລະ ອາເມລິກາເໜືອ.
ທ່ານ ສັກຕີ ວາຍູ ເຕຣງໂກໂນ ລັດຖະມົນຕີກະຊວງກິດຈະການທາງທະເລ ແລະ ການປະມົງ ອິນໂດເນເຊຍ ລະບຸວ່າ: ມູນຄ່າການສົ່ງອອກທັງໝົດແມ່ນ 10 ລ້ານໂດລາ ແລະມີກໍານົດຈະສົ່ງອອກໃນໄລຍະ 6 ເດືອນຂ້າງໜ້າ.
ທ່ານ ເຕຣງໂກໂນກ່າວວ່າ: ອິນໂດເນເຊຍ ຄວນເພີ່ມທະວີການປະມົງແບບມີການຄວບຄຸມ ເພື່ອປັບປຸງຂະແໜງທຸລະກິດຕົ້ນນ້ຳ ແລະ ສະໜັບໜູນອຸດສາຫະກຳການປະມົງ ນຳສູ່ການຕອບສະໜອງຄວາມຕ້ອງການທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ.
ນອກຈາກເມືອງບານວາງີ ແລ້ວ, ຍັງມີພື້ນທີ່ອື່ນໆອີກເຊັ່ນ: ເມືອງບີອັກ ແຂວງປາປົວ ຊຶ່ງມີທ່າແຮງໃນການສົ່ງອອກປາກະປ໋ອງ ລວມທັງການຜະລິດປາທູນາ.
ທ່ານ ເຊີລີ ອິນທຣາວາຕີ ຜູ້ອໍານວຍການຝ່າຍການຕະຫຼາດຂອງບໍລິສັດ ດັ່ງກ່າວ ເປີດເຜີຍວ່າ: ບໍລິສັດມີຄວາມສາມາດໃນການຜະລິດປາທູນາກະປ໋ອງ ແລະ ຊີ້ນປາທູນາເຄິ່ງສຳເລັດຮູບສູງເຖິງ 70 ໂຕນຕໍ່ມື້ ແລະ ວາງເປົ້າໝາຍໄປຍັງຕະຫຼາດພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ ລວມທັງເອີຣົບ, ອາຊີ, ຕາເວັນອອກກາງ, ອາຟຣິກາ ແລະ ອາເມລິກາເໜືອ.