ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານ ຫວ່າງບໍ່ດົນມານີ້ວ່າ: ຜົນການຄົ້ນຄວ້າໃໝ່ສະແດງໃຫ້ເຫັນວ່າການດື່ມກາເຟໃນແຕ່ລະມື້ຂອງພວກເຮົາ ອາດມີສ່ວນຊ່ວຍຫຼຸດຜ່ອນຄວາມສ່ຽງໃນການເສຍຊີວິດຈາກພະຍາດທີ່ກ່ຽວກັບຫົວໃຈ ໄດ້.
ຜົນການສຶກສາພົບວ່າ: ຜູ້ທີ່ດື່ມກາເຟໃນຕອນເຊົ້າ ມີຄວາມສ່ຽງຕໍ່ການເສຍຊີວິດຈາກພະຍາດ ທີ່ກ່ຽວກັບຫົວໃຈ ແລະ ຫຼອດເລືອດ ແລະມີຄວາມສ່ຽງຕໍ່ການເສຍຊີວິດຕໍ່າກວ່າຄົນທີ່ດື່ມກາເຟໃນເວລາອື່ນໆ, ແນວໃດກໍຕາມ, ການຄົ້ນຄວ້ານີ້ບໍ່ໄດ້ພິສູດວ່າ ກາເຟເປັນປັດໄຈຫຼັກພຽງຢ່າງດຽວທີ່ເຮັດໃຫ້ຄວາມສ່ຽງໃນການເສຍຊີວິດຫຼຸດລົງ.
ທ່ານ ລູ່ ສີ ຫົວໜ້າຄະນະຄົ້ນຄວ້າ ແລະຜູ້ອໍານວຍການສູນຄົ້ນຄວ້າພະຍາດຕຸ້ຍ ມະຫາວິທະຍາໄລທູເລນ ເມືອງນິວອໍລີນ ສະຫະລັດ ອາເມຣິກາ ກ່າວວ່າ: ການສຶກສາບໍ່ໄດ້ອະທິບາຍຢ່າງຊັດເຈນວ່າເປັນຫຍັງການດື່ມກາເຟໃນຕອນເຊົ້າຈຶ່ງສາມາດຊ່ວຍຫຼຸດຜ່ອນຄວາມສ່ຽງໄດ້.ແຕ່ໜຶ່ງໃນຄໍາອະທິບາຍຄື: ການບໍລິໂພກກາເຟໃນເວລາອື່ນໆເຊັ່ນ: ໃນຕອນບ່າຍຫຼືຕອນແລງ ອາດກະທົບກັບລະບົບໂມງຊີວະພາບພາຍໃນຮ່າງກາຍ ແລະ ລະດັບຮໍໂມນເຊັ່ນ: ເມລາໂທນິນ ໄດ້.
ການຄົ້ນຄວ້າດັ່ງກ່າວໄດ້ຖືກພິມເຜີຍແຜ່ໃນວັນທີ 9 ມັງກອນ ຜ່ານມາ ໃນວາລະສານ European Heart ນັກຄົ້ນຄວ້າລະບຸວ່າ: ຍັງຕ້ອງມີການຄົ້ນຄວ້າເພີ່ມເຕີມວ່າ ຜົນການສຶກສາທີ່ອອກມາສອດຄ່ອງກັບຄົນທຸກກຸ່ມ ຫຼື ບໍ, ໂດຍອາດຈະຕ້ອງມີການທົດລອງທາງເຕັກນິກ ເພື່ອເບິ່ງຜົນກະທົບຂອງການປ່ຽນແປງເວລາໃນການດື່ມກາເຟ ດ້ວຍ.
ນັກຄົ້ນຄວ້າຈາກມະຫາວິທະຍາໄລທູເລນ ເມືອງນິວອໍລີນ ໄດ້ເຮັດການສຶກສາຜູ້ໃຫຍ່ ຈຳນວນ 40,725 ຄົນ ທີ່ຮ່ວມກັນເຮັດແບບສອບຖາມໃນສະຫະລັດ ອາເມຣິກາ ຕັ້ງແຕ່ປີ 1999 ຫາ 2018. ທຸກໆຄົນຈະຖືກຖາມກ່ຽວກັບເລື່ອງອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມທີ່ຮັບປະທານໃນທຸກໆວັນ ລວມເຖິງພຶດຕິກຳການດື່ມກາເຟເຊັ່ນ: ດື່ມຫຼາຍປານໃດແລະ ດື່ມໃນເວລາໃດ ເພື່ອວັດແທກວ່າເວລາຂອງການດື່ມກາເຟມີຜົນກະທົບຕໍ່ຄວາມແຂງແຮງຂອງຫົວໃຈ ຫຼື ບໍ? ຊຶ່ງຖືເປັນຄັ້ງທໍາອິດທີ່ມີການຄົ້ນຄວ້າກ່ຽວກັບຫົວຂໍ້ນີ້.
ທີມນັກຄົ້ນຄວ້າ ພົບວ່າ: ຜູ້ທີ່ດື່ມກາເຟໃນຕອນເຊົ້າ ອັດຕາການເສຍຊີວິດໜ້ອຍກ່ວາຄົນທີ່ບໍ່ດື່ມກາເຟ16% ແລະຜູ້ທີ່ດື່ມກາເຟໃນຕອນເຊົ້າ ເສຍຊີວິດຈາກພະຍາດຫົວໃຈນ້ອຍລົງກວ່າ 31%. ສ່ວນຜູ້ທີ່ດື່ມກາເຟໝົດມື້ ຄວາມສ່ຽງຂອງພະຍາດຫົວໃຈບໍ່ໄດ້ຫຼຸດລົງ ເມື່ອປຽບທຽບກັບຄົນທີ່ບໍ່ດື່ມກາເຟ.
ໂດຍໃນຈຳນວນຜູ້ທີ່ເຂົ້າຮ່ວມຄົ້ນຄວ້າທັງໝົດ ແບ່ງເປັນຄົນທີ່ດື່ມເຟໃນຕອນເຊົ້າ 36% ແລະ 14% ແມ່ນຜູ້ທີ່ດື່ມກາເຟໝົດມື້.