ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານ ໃນວັນທີ 24 ມິຖຸນາ ຜ່ານມາວ່າ: ກະຊວງກະສິກຳ, ປ່າໄມ້ ແລະ ການປະມົງຂອງຍີ່ປຸ່ນ ເປີດເຜີຍວ່າ, ລາຄາເຂົ້າສານຂາຍຍ່ອຍສະເລ່ຍໃນຍີ່ປຸ່ນ ໄດ້ຫຼຸດລົງເປັນ 3,000 ເຢນຕໍ່ 5 ກິໂລກຣາມ ຊຶ່ງຖືເປັນຄັ້ງທຳອິດໃນຮອບປະມານ 3 ເດືອນ.
ຂໍ້ມູນສະແດງໃຫ້ເຫັນວ່າ: ໃນວັນທີ 15 ມິຖຸນາ ຜ່ານມາ, ລາຄາເຂົ້າສານສະເລ່ຍທົ່ວປະເທດທີ່ຂາຍຢູ່ຮ້ານສັບພະສິນຄ້າ ປະມານ 1,000 ແຫ່ງ ຫຼຸດລົງ 256 ເຢນຈາກອາທິດກ່ອນໜ້າ ເຫຼືອ 3,920 ເຢນ, ໂດຍຫຼຸດລົງຕິດຕໍ່ກັນເປັນອາທິດທີ 4 ແລ້ວ.
ກະຊວງດັ່ງກ່າວລະບຸວ່າ: ສາເຫດທີ່ລາຄາເຂົ້າສານຫຼຸດລົງແມ່ນຍ້ອນການປ່ອຍເຂົ້າສຳຮອງໃນລາຄາຖືກອອກສູ່ຕະຫຼາດຂາຍຍ່ອຍ ຊຶ່ງປັດຈຸບັນເລີ່ມວາງຂາຍຕາມຊັ້ນວາງສິນຄ້າແລ້ວ.
ຂ່າວລະບຸວ່າ: ໃນອາທິດໜ້າ, ຄາດວ່າເຂົ້າສຳຮອງຈະແຈກຢາຍຢ່າງກວ້າງຂວາງ. ດັ່ງນັ້ນ, ສັງເກດເບິ່ງວ່າ ທ່າອ່ຽງລາຄາເຂົ້າທີ່ຫຼຸດລົງໂດຍລວມຈະຍັງສືບຕໍ່ໄປ ຫຼື ບໍ່.
ຄໍາເຫັນ