ຄາດວ່າການຜະລິດເຂົ້າໃນປີ 2025 ຈະເພີ່ມຂຶ້ນເປັນ 7.45 ລ້ານໂຕນ, ຍ້ອນການຂະຫຍາຍເນື້ອທີ່ປູກຝັງເພື່ອແກ້ໄຂບັນຫາຂາດແຄນ.
ໃນຂະນະດຽວກັນ, ຄາດວ່າປະລິມານເຂົ້າສຳຮອງຂອງພາກເອກະຊົນຄາດວ່າຈະບັນລຸເກືອບ 2.3 ລ້ານໂຕນໃນທ້າຍເດືອນມິຖຸນາປີ 2026 ຊຶ່ງຖືວ່າສູງປົກກະຕິ ແລະ ອາດຈະໃກ້ຄຽງກັບປະລິມານເຂົ້າສຳຮອງສູງສຸດໃນປີ 2015.
ສໍາລັບການປະເມີນຄວາມຕ້ອງການເຂົ້າຂອງປີນີ້, ຄະນະປະຕິບັດງານດ້ານອາຫານຂອງກະຊວງດັ່ງກ່າວ ຊຶ່ງກ່ອນໜ້ານີ້ໄດ້ຄາດຄະເນໂດຍພິຈາລະນາຈາກປັດໄຈທ່າອ່ຽງປະຊາກອນທີ່ຫຼຸດລົງ ແລະ ການບໍລິໂພກເຂົ້າຈີ່ເພີ່ມຂຶ້ນ ໄດ້ເພີ່ມປັດໄຈໃໝ່ເຂົ້າໃນການພິຈາລະນາເປັນຄັ້ງທໍາອິດ ໃນນັ້ນລວມທັງຄວາມຄວາມຕ້ອງການເຂົ້າຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວຕ່າງປະເທດ ແລະ ພາກຄົວເຮືອນຍີ່ປຸ່ນ.
ຄໍາເຫັນ