ໂດຍມີເຈົ້າໜ້າທີ່ຂັ້ນທ້ອງຖິ່ນຈາກຫຼາຍປະເທດໄດ້ເຂົ້າຮ່ວມປຶກສາຫາລືກ່ຽວກັບຫົວຂໍ້ວ່າ: ອົງການປົກຄອງທ້ອງຖິ່ນຈະຮັບມືກັບບັນຫາທີ່ດິນທີ່ຊຸດໂຊມ,ທີ່ດິນກາຍເປັນດິນເຮື້ອ ແລະດິນຊາຍ, ບັນຫາການຂາດເຂີນຊັບພະຍາກອນນ້ຳ ແລະ ບັນຫາອື່ນໆແນວໃດ. ໂດຍເນັ້ນໜັກໃຫ້ຕົວເມືອງແລະຊົນນະບົດປະສານສົມທົບກັນໃນການຊຸກຍູ້ການຄຸ້ມຄອງດູແລທີ່ດິນແບບຍືນຍົງ, ເນັ້ນໜັກເຖິງຄວາມຈຳເປັນໃນການດູແລຮ່ວມກັນ,ແບ່ງປັນຄວາມຮູ້ແລະນຳໃຊ້ແຜນການແກ້ໄຂແບບຍືນຍົງຮ່ວມກັນແລະຮຽກຮ້ອງໃຫ້ສົ່ງເສີມບົດບາດຂອງອົງການປົກຄອງທ້ອງຖິ່ນຕໍ່ຂອບ “ສົນທິສັນຍາກ່ຽວກັບການດູແລປ້ອງກັນທີ່ດິນກາຍເປັນດິນເຮື້ອແລະດິນຊາຍແຫ່ງອົງການສະຫະປະຊາຊາດ”.
ຜູ້ຊ່ຽວຊານເຕືອນ ອາຫານປຸງແຕ່ງສູງ ສາມາດກິນໄດ້ໃນລະດັບປານກາງ
ຂ່າວຕ່າງປະເທດລາຍງານ ເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້; ໜັງສືພິມ Washington Post ລາຍງານວ່າ: ເຖິງແມ່ນວ່າການຄົ້ນຄວ້າຫຼາຍໆຄັ້ງຈະພົບວ່າ ການບໍລິໂພກອາຫານທີ່ປຸງແຕ່ງສູງ (ultra-processed food) ຫຼື ອາຫານທີ່ຜ່ານການປຸງແຕ່ງຫຼາຍເປັນພິເສດເຊັ່ນ: ພິດຊາແຊ່ແຂງ ໃນປະລິມານຫຼາຍ ກ່ຽວຂ້ອງກັບຄວາມສ່ຽງທີ່ເພີ່ມຂຶ້ນຂອງພະຍາດຊໍາເຮື້ອ. ແຕ່ຜູ້ຊ່ຽວຊານດ້ານສຸຂະພາບແນະນໍາວ່າບໍ່ຄວນຫຼີກລ່ຽງອາຫານເຫຼົ່ານີ້ທັງໝົດ, ແຕ່ຄວນຈໍາກັດປະລິມານການບໍລິໂພກ.
ຄໍາເຫັນ