ຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ມີຄວາມພ້ອມຮອບດ້ານຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວປີ 2024

ຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ມີຄວາມພ້ອມຮອບດ້ານຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວປີ 2024
ໂດຍ: ວັນເພັງ
ທ່ານ ນາງມະໂນລາ ດາລາວົງ ຜູ້ກໍ່ຕັ້ງຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ໄດ້ໃຫ້ສໍາພາດຕໍ່ນັກຂ່າວໜັງສືພິມ ປະຊາຊົນ ໃນວັນທີ 5 ມີນາຜ່ານມາວ່າ: ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປັນໜຶ່ງຮ້ານຕັ້ງຢູ່ 4 ແຍກໄຟແດງທາດດໍາ ເມືອງຈັນທະບູລີ ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປີດໃຫ້ນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດເຂົ້າມາບໍລິການ ຫຼື ຮັບປະທານອາຫານໄດ້ 30 ປີແລ້ວ, ເບື້ອງຕົ້ນສາມາດຮອງຮັບລູກຄ້າໄດ້ພຽງ 30 ຄົນ, ຕໍ່ມາເປັນ 80ຄົນ, ເປັນ 100-200 ຄົນ ແລະ ລູກຄ້າເຂົ້າມາບໍລິການນັບມື້ເພີ່ມຂຶ້ນຈຶ່ງໄດ້ຂະຫຍາຍໂຕະຕັ່ງ, ບ່ອນນັ່ງມາຮອດປັດຈຸບັນຮ້ານສາມາດຮອງຮັບລູກຄ້າໄດ້ເຖິງ 400 ຄົນຕໍ່ມື້ຊຶ່ງມີລູກຄ້າທີ່ມາຈາກທຸກສາລະທິດພາຍໃນອາຊຽນ ແລະ ເອີຣົບ. ສໍາລັບປີທ່ອງທ່ຽວລາວ 2024 ທາງຮ້ານມີຄວາມພ້ອມຮອບດ້ານ ເພື່ອຕ້ອນຮັບ, ຮອງຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດເຂົ້າມາບໍລິການຮັບປະທານອາຫານລາວຢ່າງໜ້າພໍໃຈ.
ທ່ານ ນາງມະໂນລາດາລາວົງກ່າວຕື່ມວ່າ: ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປັນຮ້ານອາຫານທີ່ລວບລວມເອົາອາຫານພື້ນບ້ານຂອງລາວໃນແຕ່ລະພາກ, ແຕ່ລະເຂດແຕ່ເໜືອຮອດໃຕ້ມາໄວ້ຄ່ອຍບໍລິການລູກຄ້າ ປັດຈຸບັນຮ້ານດັ່ງກ່າວມີຄວາມພ້ອມ 100% ເພື່ອຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວມາທ່ຽວລາວ 2024 ໂດຍສະເພາະການບໍລິການທາງດ້ານອາຫານ ໂດຍໄດ້ເພີ່ມອາຫານໃຫ້ມີຫຼາຍລົດຊາດ, ມີຫຼາຍລາຍການ, ໄດ້ຝຶກອົບຮົມບຸກຄະລາກອນ, ພະນັກງານເສີມ, ພໍ່ຄົວ, ແມ່ຄົວ, ໂຕະ, ຕັ່ງມີພຽງພໍບໍລິການ ແລະ ອື່ນໆ. ໃນນັ້ນ, ກໍໄດ້ມີການຕົບແຕ່ງສະຖານທີ່, ປະດັບເອ້ຢ້ອງໃຫ້ສວຍງາມທີ່ເປັນເອກະລັກສະເພາະລາວໆ. ສໍາລັບຈຸດພິເສດຂອງຮ້ານເນັ້ນການບໍລິການດ້ວຍໃຈ, ເວົ້ານົວຫົວມ່ວນ, ຍິ້ມແຍ່ມແຈ່ມໃສຕ້ອນຮັບແຂກແພງຄົນ, ບໍລິການວ່ອງໄວ, ທັນໃຈລູກຄ້າ, ອາຫານສົດສະອາດທຸກມື້ ແລະ ປຸງແຕ່ງລົດຊາດອອກມາຕາມໃຈລູກຄ້າສັ່ງ. ພ້ອມນັ້ນ, ພະນັກງານພາຍໃນຮ້ານຕ້ອງນຸ່ງຖືທີ່ສຸພາບໂດຍສະເພາະແມ່ຍິງຕ້ອງນຸ່ງສິ້ນ, ບ່ຽງແຜ ຫຼາກຫຼາຍສີໃຫ້ມີຄວາມແຕກຕ່າງກັນ.ປັດຈຸບັນເຫັນວ່ານັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນແລະ ຕ່າງປະເທດໃຫ້ຄວາມສົນໃຈອາຫານລາວຫຼາຍຂຶ້ນ ເຮັດໃຫ້ເຂົາເຈົ້າຢາກເຫັນ, ຢາກກິນອາຫານລາວວ່າມີລົດຊາດຄືແນວໃດ. ສ່ວນຫຼາຍລູກຄ້າໄດ້ກິນແລ້ວຈະຖືກໃຈຫຼົງໄຫຼ ແລະ ປະທັບໃຈ, ບາງກຸ່ມໄດ້ຮັບປະທານແລ້ວກໍຫວນກັບມາບໍລິການອີກ.
ສຳລັບອາຫານປະຈຳຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ເປັນຕົ້ນລາບ, ອາຫານປະເພດປີ້ງຕ່າງໆ, ແກງ, ແຈ່ວ, ລວກຜັກ, ຕໍາໝາກຫຸ່ງ, ເຂົ້າໜຽວ ແລະ ອື່ນໆ. ພ້ອມນັ້ນ, ຍັງມີອາຫານປະຈຳລະດູການເຊັ່ນ: ປະເພດອາຫານຂົ້ວ-ຜັດເຫັດຫວາຍ, ໂຕຕໍ່, ໄຂ່ມົດສົ້ມ, ໄຂ່ເໝົາແລະອື່ນໆ. ໃນນັ້ນ, ຍັງມີເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆໄວ້ຄອຍບໍລິການລູກຄ້າ. ພ້ອມນັ້ນ, ເພື່ອໃຫ້ຄວາມມ່ວນຊື່ນ ແລະ ປະທັບໃຈ ໃນທຸກໆແລງທາງຮ້ານຈະມີການສະແດງດົນຕີພື້ນເມືອງຂອງລາວ, ຟ້ອນ, ຂັບລໍາ ຕື່ມອີກ.
ຕະຫຼອດໄລຍະຜ່ານມາຍ້ອນພັກ-ລັດຖະບານ ເຫັນຄວາມສຳຄັນທາງຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ກໍໄດ້ຮັບລາງວັນຮ້ານອາຫານມາດຕະຖານຄວາມປອດໄພທາງດ້ານອາຫານ ຈາກກະຊວງຖະແຫຼງຂ່າວ,ວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ,ຮ້ານອາຫານດີເດັ່ນໃນລະດັບສາກົນ,ລາງວັນການທ່ອງທ່ຽວແບບຍືນຍົງອາຊຽນປະຈໍາປີ 2024ແລະ ລາງວັນອື່ນໆຫຼາກຫຼາຍຖືວ່າເປັນສິ່ງປະທັບໃຈ, ພູມໃຈທີ່ສຸດຂອງຮ້ານທີ່ສາມາດປະຕິບັດໄດ້ຕາມມາດຕະຖານທີ່ພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງວາງອອກ. ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປີດບໍລິການທຸກມື້ ຕອນເຊົ້າ ເວລາ 11-14:00 ໂມງ, ຕອງແລງ ເວລາ 18:00-22:00 ໂມງ.
ທ່ານນາງມະໂນລາດາລາວົງ ຍັງໄດ້ຝາກເຖິງນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ ທີ່ເຂົ້າມາທ່ອງທ່ຽວລາວ 2024 ນີ້ກໍສາມາດເຂົ້າມາເລືອກຊີມ, ຮັບປະທານອາຫານລາວ ແຕ່ເໜືອຮອດໃຕ້ຢູ່ໃນຮ້ານອາຫານຄົວລາວ, ເມື່ອທ່ານໄດ້ຊີມແລ້ວສາມາດຊ່ວຍປັບປຸງ, ຕຳນິຕິຊົມໄດ້. ເຊື່ອວ່າທ່ານທີ່ໄດ້ມາຊີມ, ຮັບປະທານແລ້ວຈະບໍ່ຜິດຫວັງບໍ່ວ່າຈະເປັນໜ້າຕາອາຫານ ລວມທັງລົດຊາດຂອງອາຫານລາວ ພື້ນບ້ານທີ່ເປັນເອກະຫຼັກຂອງແຕ່ລະພາກແຕ່ລະເຂດໃນສປປ ລາວ ທີ່ໄດ້ລວມຢູ່ໃນຮ້ານອາຫານແຫ່ງນີ້. ເນື່ອງໃນໂອກາດກາດວັນແມ່ຍິງສາກົນ ຄົບຮອບ 114 ປີ ທ່ານຍັງໄດ້ຍົກໃຫ້ເຫັນບົດບາດສຳຄັນຂອງແມ່ຍິງໃນປັດຈຸບັນທີ່ມີຄວາມເທົ່າທຽມກັບເພດຊາຍ, ເພດຍິງກໍສາມາດເປັນຜູ້ນໍາ, ເປັນນັກທຸລະກິດໄດ້, ເຮັດວຽກໄດ້ຄືກັບເພດຊາຍ ຂໍແຕ່ໃຫ້ມີຄວາມຕັ້ງໜ້າບຸກບື່ນ, ດຸໝັ້ນ, ອົດທົນ. ເນື່ອງໃນໂອກາດວັນແມ່ຍິງສາກົນນີ້, ຂໍອວຍພອນໃຫ້ແມ່ຍິງທຸກທົ່ວໜ້າ ກໍຄືແມ່ຍິງລາວ, ປ້າອາວຸໂສບໍານານ, ລູກຄ້າຜູ້ໃຫ້ການສະໜັບສະໜູນ ຈົ່ງມີສຸຂະພາບແຂງແຮງ, ດໍາລົງຊີວິດໃຫ້ລາບລື່ນ, ມີຄວາມສຸກໂຊກດີຕະຫຼອດໄປ.

ຄໍາເຫັນ

ຂ່າວທ່ອງທ່ຽວ

ເປີດນຳໃຊ້ຄິວລົດທ່ອງທ່ຽວເມືອງຈຳປາສັກ

ເປີດນຳໃຊ້ຄິວລົດທ່ອງທ່ຽວເມືອງຈຳປາສັກ

ໃນວັນທີ 8 ພຶດສະພາຜ່ານມາ, ເມືອງຈໍາປາສັກ ແຂວງຈໍາປາສັກ ຈັດພິທີເປີດນໍາໃຊ້ຄິວລົດທ່ອງທ່ຽວເມືອງຈຳປາສັກຂຶ້ນ ເພື່ອຮອງຮັບນັກທ້ອງທ່ຽວຈາກພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ ທີ່ເຂົ້າມາທ່ອງທ່ຽວເມືອງຈຳປາສັກ ເມືອງມໍລະດົກໂລກແຫ່ງທີ 2 ຂອງ ສປປ ລາວ ໂດຍການເຂົ້າຮ່ວມຂອງທ່ານ ຄໍາພູ ສີພົມມາ ຮອງເລຂາພັກເມືອງຈຳປາສັກ.
ເຜີຍແຜ່ແຜນແມ່ບົດພັດທະນາ ແລະ ຄຸ້ມຄອງເຂດການທ່ອງທ່ຽວລະດັບຊາດ

ເຜີຍແຜ່ແຜນແມ່ບົດພັດທະນາ ແລະ ຄຸ້ມຄອງເຂດການທ່ອງທ່ຽວລະດັບຊາດ

ກອງປະຊຸມເຜີຍແຜ່ແຜນແມ່ບົດພັດທະນາ ແລະ ຄຸ້ມຄອງເຂດການທ່ອງທ່ຽວລະດັບຊາດເມືອງວັງວຽງ ແລະ ບໍລິເວນອ້ອມຮອບສຳລັບປີ 2025-2035 ຂຶ້ນໃນວັນທີ 7 ພຶດສະພານີ້ ທີ່ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ໂດຍການເປັນປະທານຂອງທ່ານນາງ ສວນສະຫວັນ ວິຍະເກດລັດຖະມົນຕີກະຊວງຖະແຫຼງຂ່າວ, ວັດທະນະທໍາ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ(ຖວທ) ພ້ອມດ້ວຍພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງເຂົ້າຮ່ວມ.
ເປີດຊຸດອົບຮົມພະນັກງານນຳທ່ຽວລະດັບຊາດ ຊຸດທີ 32

ເປີດຊຸດອົບຮົມພະນັກງານນຳທ່ຽວລະດັບຊາດ ຊຸດທີ 32

ສະຖາບັນສື່ມວນຊົນ, ວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ ກະຊວງຖະແຫຼງຂ່າວ, ວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ (ຖວທ) ໄດ້ຈັດຊຸດຝຶກອົບຮົມພະນັກງານນໍາທ່ຽວລະດັບຊາດ ຊຸດທີ 32 ຂຶ້ນໃນລະຫວ່າງວັນທີ 5 ພຶດສະພາ ຫາ ວັນທີ 22 ກໍລະກົດ 2025 ໂດຍມີທ່ານ ວັນສີ ກົວມົວ ຮອງລັດຖະມົນຕີກະຊວງ ຖວທ,
ອັດຕະປືມີແຜນຈະພັດທະນາຖ້ຳອະນຸລັກໃຫ້ເປັນແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວ ຢູ່ເມືອງຊານໄຊ

ອັດຕະປືມີແຜນຈະພັດທະນາຖ້ຳອະນຸລັກໃຫ້ເປັນແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວ ຢູ່ເມືອງຊານໄຊ

ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວ ຖ້ຳອະນຸລັກທີ່ລີ້ຊ້ອນໄວ້ໃນດົງ​ສະຫງວນ ຢູ່ເມືອງຊານໄຊ ແຂວງອັດຕະປື ຖືເປັນເຂດທຳມະຊາດທີ່ມີຄວາມສວຍງາມ ແລະ ມີຄວາມຫຼາກຫຼາຍທາງດ້ານຊີວະນາໆພັນ ຊຶ່ງ​ເປັນ​ສະຖານ​ທີ່​ທ່ອງ​ທ່ຽວ​ທີ່​ໜ້າ​ສົນ​ໃຈ​ຂອງ​ນັກ​ທ່ອງ​ທ່ຽວ​ຢູ່​ທີ່​ນີ້, ມີ​ປ່າ, ໝາກ​ໄມ້, ​ສັດປ່າ​ນາໆ​ຊະນິດ​ທີ່​ຄວນ​ຮຽນ​ຮູ້.
ອັດຕະປືມີແຜນຈະພັດທະນາຖ້ຳອະນຸລັກໃຫ້ເປັນແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວ ຢູ່ເມືອງຊານໄຊ

ອັດຕະປືມີແຜນຈະພັດທະນາຖ້ຳອະນຸລັກໃຫ້ເປັນແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວ ຢູ່ເມືອງຊານໄຊ

ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວ ຖ້ຳອະນຸລັກທີ່ລີ້ຊ້ອນໄວ້ໃນດົງ​ສະຫງວນ ຢູ່ເມືອງຊານໄຊ ແຂວງອັດຕະປື ຖືເປັນເຂດທຳມະຊາດທີ່ມີຄວາມສວຍງາມ ແລະ ມີຄວາມຫຼາກຫຼາຍທາງດ້ານຊີວະນາໆພັນ ຊຶ່ງ​ເປັນ​ສະຖານ​ທີ່​ທ່ອງ​ທ່ຽວ​ທີ່​ໜ້າ​ສົນ​ໃຈ​ຂອງ​ນັກ​ທ່ອງ​ທ່ຽວ​ຢູ່​ທີ່​ນີ້, ມີ​ປ່າ, ໝາກ​ໄມ້, ​ສັດປ່າ​ນາໆ​ຊະນິດ​ທີ່​ຄວນ​ຮຽນ​ຮູ້.
ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວຕາດແຝກ ພ້ອມຮອງຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວ ໄລຍະບຸນປີໃໜ່ລາວ

ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວຕາດແຝກ ພ້ອມຮອງຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວ ໄລຍະບຸນປີໃໜ່ລາວ

ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວຕາດແຝກ ເປັນແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວທາງທໍາມະຊາດ ທີ່ສວຍງາມອີີກແຫ່ງໜຶ່ງ ຕັ້ງຢູ່ບ້ານດ່ານ ເມືອງລະມາມ ແຂວງເຊກອງ, ຫ່າງຈາກເທສະບານເມືອງລະມາມ ປະມານ 15 ກິໂລແມັດກວ່າ, ເປັນສະຖານທີ່ທ່ອງທ່ຽວ ທີ່ໄດ້ຮັບຄວາມນິຍົມຊົມຊອບ ຈາກນັກທ່ອງທ່ຽວ ທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ
ເຊັນສັນຍາຄວາມເຂົ້າໃຈ ສຶກສາຄວາມເປັນໄປໄດ້ໃນການພັດທະນາແຫຼງທ່ອງທ່ຽວ ຖໍ້າເກົາເຫຼົາ

ເຊັນສັນຍາຄວາມເຂົ້າໃຈ ສຶກສາຄວາມເປັນໄປໄດ້ໃນການພັດທະນາແຫຼງທ່ອງທ່ຽວ ຖໍ້າເກົາເຫຼົາ

ເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້ ທີ່ໂຮງແຮມດອກຈຳປາ ແຂວງຫຼວງນໍ້າທາ ໄດ້ເຊັນສັນຍາຄວາມເຂົ້າໃຈ (MOU) ວ່າດ້ວຍການເກັບກໍາຂໍ້ມູນ ສຳຫຼວດ ແລະ ສຶກສາຄວາມເປັນໄປໄດ້ໃນການພັດທະນາແຫຼງທ່ອງທ່ຽວຖໍ້າເກົາເຫຼົາ
ຮອງນາຍົກລັດຖະມົນຕີ ເນັ້ນໃຫ້ຂະແໜງ ຖວທ ສືບຕໍ່ສ້າງແຜນຍຸດທະສາດໃນການພັດທະນາການທ່ອງທ່ຽວ

ຮອງນາຍົກລັດຖະມົນຕີ ເນັ້ນໃຫ້ຂະແໜງ ຖວທ ສືບຕໍ່ສ້າງແຜນຍຸດທະສາດໃນການພັດທະນາການທ່ອງທ່ຽວ

ເພື່ອເປັນທິດທາງໃນການພັດທະນາວຽກງານທ່ອງທ່ຽວໃນຕໍ່ໜ້າ, ທ່ານ ກິແກ້ວ ໄຂຄຳພິທູນຮອງນາຍົກລັດຖະມົນຕີແຫ່ງ ສປປ ລາວປະທານຄະນະກໍາມະການຊີ້ນຳລະດັບຊາດໃນການຈັດປີທ່ອງທ່ຽວລາວ 2024
ຖວທ ສະຫຼຸບການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດປີທ່ອງທ່ຽວລາວ2024

ຖວທ ສະຫຼຸບການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດປີທ່ອງທ່ຽວລາວ2024

ກະຊວງຖະແຫຼງຂ່າວ, ວັດທະນະທໍາ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ (ຖວທ) ໄດ້ຈັດກອງປະຊຸມສະຫຼຸບການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດປີທ່ອງທ່ຽວລາວ 2024 ຂຶ້ນໃນວັນທີ 5 ກຸມພານີ້ ທີ່ຫໍວັດທະນະທຳແຫ່ງຊາດ
ເພີ່ມເຕີມ