ຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ມີຄວາມພ້ອມຮອບດ້ານຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວປີ 2024

ຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ມີຄວາມພ້ອມຮອບດ້ານຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວປີ 2024
ໂດຍ: ວັນເພັງ
ທ່ານ ນາງມະໂນລາ ດາລາວົງ ຜູ້ກໍ່ຕັ້ງຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ໄດ້ໃຫ້ສໍາພາດຕໍ່ນັກຂ່າວໜັງສືພິມ ປະຊາຊົນ ໃນວັນທີ 5 ມີນາຜ່ານມາວ່າ: ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປັນໜຶ່ງຮ້ານຕັ້ງຢູ່ 4 ແຍກໄຟແດງທາດດໍາ ເມືອງຈັນທະບູລີ ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປີດໃຫ້ນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດເຂົ້າມາບໍລິການ ຫຼື ຮັບປະທານອາຫານໄດ້ 30 ປີແລ້ວ, ເບື້ອງຕົ້ນສາມາດຮອງຮັບລູກຄ້າໄດ້ພຽງ 30 ຄົນ, ຕໍ່ມາເປັນ 80ຄົນ, ເປັນ 100-200 ຄົນ ແລະ ລູກຄ້າເຂົ້າມາບໍລິການນັບມື້ເພີ່ມຂຶ້ນຈຶ່ງໄດ້ຂະຫຍາຍໂຕະຕັ່ງ, ບ່ອນນັ່ງມາຮອດປັດຈຸບັນຮ້ານສາມາດຮອງຮັບລູກຄ້າໄດ້ເຖິງ 400 ຄົນຕໍ່ມື້ຊຶ່ງມີລູກຄ້າທີ່ມາຈາກທຸກສາລະທິດພາຍໃນອາຊຽນ ແລະ ເອີຣົບ. ສໍາລັບປີທ່ອງທ່ຽວລາວ 2024 ທາງຮ້ານມີຄວາມພ້ອມຮອບດ້ານ ເພື່ອຕ້ອນຮັບ, ຮອງຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດເຂົ້າມາບໍລິການຮັບປະທານອາຫານລາວຢ່າງໜ້າພໍໃຈ.
ທ່ານ ນາງມະໂນລາດາລາວົງກ່າວຕື່ມວ່າ: ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປັນຮ້ານອາຫານທີ່ລວບລວມເອົາອາຫານພື້ນບ້ານຂອງລາວໃນແຕ່ລະພາກ, ແຕ່ລະເຂດແຕ່ເໜືອຮອດໃຕ້ມາໄວ້ຄ່ອຍບໍລິການລູກຄ້າ ປັດຈຸບັນຮ້ານດັ່ງກ່າວມີຄວາມພ້ອມ 100% ເພື່ອຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວມາທ່ຽວລາວ 2024 ໂດຍສະເພາະການບໍລິການທາງດ້ານອາຫານ ໂດຍໄດ້ເພີ່ມອາຫານໃຫ້ມີຫຼາຍລົດຊາດ, ມີຫຼາຍລາຍການ, ໄດ້ຝຶກອົບຮົມບຸກຄະລາກອນ, ພະນັກງານເສີມ, ພໍ່ຄົວ, ແມ່ຄົວ, ໂຕະ, ຕັ່ງມີພຽງພໍບໍລິການ ແລະ ອື່ນໆ. ໃນນັ້ນ, ກໍໄດ້ມີການຕົບແຕ່ງສະຖານທີ່, ປະດັບເອ້ຢ້ອງໃຫ້ສວຍງາມທີ່ເປັນເອກະລັກສະເພາະລາວໆ. ສໍາລັບຈຸດພິເສດຂອງຮ້ານເນັ້ນການບໍລິການດ້ວຍໃຈ, ເວົ້ານົວຫົວມ່ວນ, ຍິ້ມແຍ່ມແຈ່ມໃສຕ້ອນຮັບແຂກແພງຄົນ, ບໍລິການວ່ອງໄວ, ທັນໃຈລູກຄ້າ, ອາຫານສົດສະອາດທຸກມື້ ແລະ ປຸງແຕ່ງລົດຊາດອອກມາຕາມໃຈລູກຄ້າສັ່ງ. ພ້ອມນັ້ນ, ພະນັກງານພາຍໃນຮ້ານຕ້ອງນຸ່ງຖືທີ່ສຸພາບໂດຍສະເພາະແມ່ຍິງຕ້ອງນຸ່ງສິ້ນ, ບ່ຽງແຜ ຫຼາກຫຼາຍສີໃຫ້ມີຄວາມແຕກຕ່າງກັນ.ປັດຈຸບັນເຫັນວ່ານັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນແລະ ຕ່າງປະເທດໃຫ້ຄວາມສົນໃຈອາຫານລາວຫຼາຍຂຶ້ນ ເຮັດໃຫ້ເຂົາເຈົ້າຢາກເຫັນ, ຢາກກິນອາຫານລາວວ່າມີລົດຊາດຄືແນວໃດ. ສ່ວນຫຼາຍລູກຄ້າໄດ້ກິນແລ້ວຈະຖືກໃຈຫຼົງໄຫຼ ແລະ ປະທັບໃຈ, ບາງກຸ່ມໄດ້ຮັບປະທານແລ້ວກໍຫວນກັບມາບໍລິການອີກ.
ສຳລັບອາຫານປະຈຳຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ເປັນຕົ້ນລາບ, ອາຫານປະເພດປີ້ງຕ່າງໆ, ແກງ, ແຈ່ວ, ລວກຜັກ, ຕໍາໝາກຫຸ່ງ, ເຂົ້າໜຽວ ແລະ ອື່ນໆ. ພ້ອມນັ້ນ, ຍັງມີອາຫານປະຈຳລະດູການເຊັ່ນ: ປະເພດອາຫານຂົ້ວ-ຜັດເຫັດຫວາຍ, ໂຕຕໍ່, ໄຂ່ມົດສົ້ມ, ໄຂ່ເໝົາແລະອື່ນໆ. ໃນນັ້ນ, ຍັງມີເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆໄວ້ຄອຍບໍລິການລູກຄ້າ. ພ້ອມນັ້ນ, ເພື່ອໃຫ້ຄວາມມ່ວນຊື່ນ ແລະ ປະທັບໃຈ ໃນທຸກໆແລງທາງຮ້ານຈະມີການສະແດງດົນຕີພື້ນເມືອງຂອງລາວ, ຟ້ອນ, ຂັບລໍາ ຕື່ມອີກ.
ຕະຫຼອດໄລຍະຜ່ານມາຍ້ອນພັກ-ລັດຖະບານ ເຫັນຄວາມສຳຄັນທາງຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ກໍໄດ້ຮັບລາງວັນຮ້ານອາຫານມາດຕະຖານຄວາມປອດໄພທາງດ້ານອາຫານ ຈາກກະຊວງຖະແຫຼງຂ່າວ,ວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ,ຮ້ານອາຫານດີເດັ່ນໃນລະດັບສາກົນ,ລາງວັນການທ່ອງທ່ຽວແບບຍືນຍົງອາຊຽນປະຈໍາປີ 2024ແລະ ລາງວັນອື່ນໆຫຼາກຫຼາຍຖືວ່າເປັນສິ່ງປະທັບໃຈ, ພູມໃຈທີ່ສຸດຂອງຮ້ານທີ່ສາມາດປະຕິບັດໄດ້ຕາມມາດຕະຖານທີ່ພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງວາງອອກ. ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປີດບໍລິການທຸກມື້ ຕອນເຊົ້າ ເວລາ 11-14:00 ໂມງ, ຕອງແລງ ເວລາ 18:00-22:00 ໂມງ.
ທ່ານນາງມະໂນລາດາລາວົງ ຍັງໄດ້ຝາກເຖິງນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ ທີ່ເຂົ້າມາທ່ອງທ່ຽວລາວ 2024 ນີ້ກໍສາມາດເຂົ້າມາເລືອກຊີມ, ຮັບປະທານອາຫານລາວ ແຕ່ເໜືອຮອດໃຕ້ຢູ່ໃນຮ້ານອາຫານຄົວລາວ, ເມື່ອທ່ານໄດ້ຊີມແລ້ວສາມາດຊ່ວຍປັບປຸງ, ຕຳນິຕິຊົມໄດ້. ເຊື່ອວ່າທ່ານທີ່ໄດ້ມາຊີມ, ຮັບປະທານແລ້ວຈະບໍ່ຜິດຫວັງບໍ່ວ່າຈະເປັນໜ້າຕາອາຫານ ລວມທັງລົດຊາດຂອງອາຫານລາວ ພື້ນບ້ານທີ່ເປັນເອກະຫຼັກຂອງແຕ່ລະພາກແຕ່ລະເຂດໃນສປປ ລາວ ທີ່ໄດ້ລວມຢູ່ໃນຮ້ານອາຫານແຫ່ງນີ້. ເນື່ອງໃນໂອກາດກາດວັນແມ່ຍິງສາກົນ ຄົບຮອບ 114 ປີ ທ່ານຍັງໄດ້ຍົກໃຫ້ເຫັນບົດບາດສຳຄັນຂອງແມ່ຍິງໃນປັດຈຸບັນທີ່ມີຄວາມເທົ່າທຽມກັບເພດຊາຍ, ເພດຍິງກໍສາມາດເປັນຜູ້ນໍາ, ເປັນນັກທຸລະກິດໄດ້, ເຮັດວຽກໄດ້ຄືກັບເພດຊາຍ ຂໍແຕ່ໃຫ້ມີຄວາມຕັ້ງໜ້າບຸກບື່ນ, ດຸໝັ້ນ, ອົດທົນ. ເນື່ອງໃນໂອກາດວັນແມ່ຍິງສາກົນນີ້, ຂໍອວຍພອນໃຫ້ແມ່ຍິງທຸກທົ່ວໜ້າ ກໍຄືແມ່ຍິງລາວ, ປ້າອາວຸໂສບໍານານ, ລູກຄ້າຜູ້ໃຫ້ການສະໜັບສະໜູນ ຈົ່ງມີສຸຂະພາບແຂງແຮງ, ດໍາລົງຊີວິດໃຫ້ລາບລື່ນ, ມີຄວາມສຸກໂຊກດີຕະຫຼອດໄປ.

ຄໍາເຫັນ

ຂ່າວທ່ອງທ່ຽວ

ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວນໍ້າຕົກຕາດເຍືອງ ໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວ

ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວນໍ້າຕົກຕາດເຍືອງ ໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວ

ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວນໍ້າຕົກຕາດເຍືອງບ້ານຫຼັກ 40 ເມືອງປາກຊ່ອງ ແຂວງຈໍາປາສັກ ເປັນສະຖານທີ່ທ່ອງທ່ຽວທີ່ມີຄວາມໂດດເດັ່ນແຫ່ງໜຶ່ງຂອງ ສປປ ລາວ ທີ່ມີເອກະລັກສະເພາະ ເປັນໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດອະນຸພາກພື້ນ ແລະ ສາກົນ.
ຕັ້ງໜ້າສົ່ງເສີມພັດທະນາອຸດສາຫະກໍາການທ່ອງທ່ຽວຢູ່ ສປປ ລາວ ໃນຕໍ່ໜ້າ

ຕັ້ງໜ້າສົ່ງເສີມພັດທະນາອຸດສາຫະກໍາການທ່ອງທ່ຽວຢູ່ ສປປ ລາວ ໃນຕໍ່ໜ້າ

ບົນພື້ນຖານຜົນສໍາເລັດຢ່າງໜ້າເພິ່ງພໍໃຈຂອງການພັດທະນາອຸດສາຫະກໍາການທ່ອງ ທ່ຽວ ສົມທົບກັບທ່າແຮງຊັບພະຍາກອນທໍາມະຊາດທີ່ມີຄວາມອຸດົມສົມບູນ ແລະ ຄວາມຮັ່ງມີດ້ານວັດທະນະທໍາທີ່ຫຼາກຫຼາຍຂອງປະຊາຊົນບັນດາເຜົ່າຢູ່ປະເທດລາວເຮົາ. ພາຍໃຕ້ເງື່ອນໄຂ ແລະ ທ່າອ່ຽງຂອງການທ່ອງທ່ຽວໂລກ ແລະ ພາກພື້ນ ພວມມີການຂະຫຍາຍຕົວຢ່າງແຂງແຮງ, ອັນໄດ້ສ້າງກາລະໂອກາດໃຫ້ແກ່ການພັດທະນາການທ່ອງທ່ຽວຢູ່ປະເທດເຮົາໃນຕໍ່ໜ້າ.
ການນໍາ ທວທ ຈຳປາສັກ ເຄື່ອນໄຫວວຽກງານທ່ອງທ່ຽວຢູ່ບ້ານໃໝ່ ແລະ ບ້ານສຸລະ

ການນໍາ ທວທ ຈຳປາສັກ ເຄື່ອນໄຫວວຽກງານທ່ອງທ່ຽວຢູ່ບ້ານໃໝ່ ແລະ ບ້ານສຸລະ

ວັນທີ 16 ສິງຫານີ້, ທ່ານ ສຸລິນ ເພັດທານີ ຮອງຫົວໜ້າພະແນກວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວແຂວງຈໍາປາສັກ (ວທຂ) ພ້ອມດ້ວຍທີມງານສື່ມວນຊົນຂອງແຂວງຈຳປາສັກ ໄດ້ລົງເຄື່ອນໄຫວ ຊຸກຍູ້ວຽກງານທ່ອງທ່ຽວຢູ່ບ້ານໃຫຍ່ຕົວເມືອງນ້ອຍໃນຊົນນະບົດສິງສຳພັນ ແລະ ບ້ານພັດທະນາສຸລະ ເມືອງຊະນະສົມບູນ ແຂວງຈຳປາສັກ ໂດຍມີ ທ່ານ ນາງ ພູໄພທອງ ພິມມະວົງສາ ເລຂາຄະນະບໍລິຫານງານພັກເມືອງ ພ້ອມດ້ວຍ ການນຳທີ່ກ່ຽວຂ້ອງເຂົ້າຮ່ວມ.
ສົ່ງເສີມການທ່ອງທ່ຽວແບບອະນຸລັກ ຢູ່ເຂດປ່າສະຫງວນ ຕາມເຂດໜຶ່ງແລວທາງໜຶ່ງເສັ້ນທາງ

ສົ່ງເສີມການທ່ອງທ່ຽວແບບອະນຸລັກ ຢູ່ເຂດປ່າສະຫງວນ ຕາມເຂດໜຶ່ງແລວທາງໜຶ່ງເສັ້ນທາງ

ມະຫາວິທະຍາໄລແຫ່ງຊາດ (ມຊ) ຮ່ວມກັບ ພັນທະມິດສາກົນດ້ານປ່າສະຫງວນ ໄດ້ຈັດກອງປະຊຸມເພື່ອສົ່ງເສີມ ແລະ ຕິດຕາມການທ່ອງທ່ຽວນິເວດໃນເຂດປ່າສະຫງວນ ເພື່ອການພັດທະນາແບບຍືນຍົງໃນຂົງເຂດ ໜຶ່ງເສັ້ນທາງ ໜຶ່ງແລວທາງ ປະຈຳປີ 2025 ຂຶ້ນໃນວັນທີ 16 ສິງຫາ ຜ່ານມານີ້ ທີ່ໂຮງແຮມລາວພາຊາ ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ສປປ ລາວ.​ ໂດຍເປັນປະທານຂອງ ທ່ານ ນາງ ດາລາວອນ ກິດຕິພັນ ຮອງລັດຖະມົນຕີ ກະຊວງສຶກສາທິການ ແລະ ກິລາ, ທ່ານ ສິນທະວົງ ດາລາວົງ ຮອງອະທິການບໍດີ ມະຫາວິທະຍາໄລແຫ່ງຊາດ,
ເຜີຍແຜ່ກົດໝາຍວ່າດ້ວຍການທ່ອງທ່ຽວສະບັບປັບປຸງ 2024

ເຜີຍແຜ່ກົດໝາຍວ່າດ້ວຍການທ່ອງທ່ຽວສະບັບປັບປຸງ 2024

ກອງປະຊຸມເຜີຍແຜ່ກົດໝາຍວ່າດ້ວຍການທ່ອງທ່ຽວສະບັບປັບປຸງປີ 2024 ຈັດຂຶ້ນເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້ ທີ່ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ໂດຍການເປັນປະທານຂອງທ່ານນາງ ດາລານີ ພົມມະວົງສາ ຮອງລັດຖະມົນຕີກະຊວງວັດທະນະທຳ ແລະ ການທ່ອງທ່ຽວ (ວທ), ມີຫົວໜ້າ-ຮອງຫົວໜ້າ ແລະ ວິຊາການຈາກພະແນກ ວທ ແຂວງວຽງ ຈັນ, ໄຊສົມບູນ, ບໍລິຄຳໄຊ, ຄຳມ່ວນ ແລະ ແຂວງສະຫວັນນະເຂດ ເຂົ້າຮ່ວມ.
ກຳລັງແຮງແຫ່ງການແລກປ່ຽນເຊື່ອມໂຍງທາງອະລິຍະທຳຈາກຄວາມນິຍົມການທ່ອງທ່ຽວຢູ່ຫຼວງພະບາງ

ກຳລັງແຮງແຫ່ງການແລກປ່ຽນເຊື່ອມໂຍງທາງອະລິຍະທຳຈາກຄວາມນິຍົມການທ່ອງທ່ຽວຢູ່ຫຼວງພະບາງ

ກອງປະຊຸມລະດັບລັດຖະມົນຕີຂອງການສົນທະນາລະຫວ່າງອະລິຍະທຳທົ່ວໂລກລົງເລິກຄົ້ນຄວ້າປຶກສາຫາລືໂດຍປິ່ນອ້ອມຫົວຂໍ້ “ຮັກສາຄວາມຫຼາກຫຼາຍຂອງອະລິຍະທຳມະນຸດຮ່ວມກັນຊຸກຍູ້ສັນຕິພາບ ແລະ ການພັດທະນາຂອງໂລກ”, ຂ່າວດີຈາກຫຼວງພະບາງທີ່ເປັນເມືອງມໍລະດົກໂລກຂອງປະເທດລາວ ໄດ້ສ່ອງແສງໃຫ້ເຫັນຫົວຂໍ້ດັ່ງກ່າວຄື: ໃນຫົກເດືອນຕົ້ນປີນີ້, ນະຄອນ-ຫຼວງພະບາງ ໄດ້ຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວຫຼາຍກວ່າ 1.9 ລ້ານເທື່ອຄົນ, ເພີ່ມຂຶ້ນ 109.75% ເມື່ອທຽບໃສ່ໄລຍະດຽວກັນຂອງປີຜ່ານມາ, ຈີນ, ໄທ, ຝຣັ່ງ, ສເກົາຫຼີ ແລະ ຍີ່ປຸ່ນ ກາຍເປັນແຫຼ່ງນັກທ່ອງທ່ຽວສາກົນທີ່ສຳຄັນ. ກະແສຄວາມນິຍົມດ້ານການທ່ອງທ່ຽວດັ່ງກ່າວບໍ່ແມ່ນການເຕີບໂຕພຽງໂຕເລກເທົ່ານັ້ນ, ຍິ່ງໄດ້ສ່ອງແສງໃຫ້ເຫັນເຖິງກຳລັງແຮງພິເສດຂອງການທ່ອງທ່ຽວໃນການຊຸກຍູ້ການແລກປ່ຽນ ແລະ ການເຊື່ອມໂຍງທາງອະລິຍະທຳ.
ເມືອງໂຂງ 6 ເດືອນຕົ້ນປີ 2025 ມີນັກທ່ອງທ່ຽວເພີ່ມຂຶ້ນ 77,783 ຄົນ

ເມືອງໂຂງ 6 ເດືອນຕົ້ນປີ 2025 ມີນັກທ່ອງທ່ຽວເພີ່ມຂຶ້ນ 77,783 ຄົນ

ເມືອງໂຂງ ແຂວງຈຳປາສັກ ໄດ້ກາຍເປັນໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງການທ່ອງທ່ຽວທີ່ໂດດເດັ່ນໃນພາກໃຕ້ຂອງ ສປປ ລາວ, ທ່ານ ໄພວັນ ສໍຄົງສິນ ຫົວໜ້າຫ້ອງການຖະແຫຼງຂ່າວ, ວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວເມືອງ ວັນທີ 14 ກໍລະກົດນີ້, ໄດ້ລາຍງານໃຫ້ຮູ້ວ່າ: ມາຮອດປັດຈຸບັນມີນັກທ່ອງທ່ຽວເຂົ້າມາທ້ອງທ່ຽວທັງໝົດ 77,783 ຄົນ, ນີ້ແມ່ນສະແດງໃຫ້ເຫັນເຖິງການເຕີບໂຕຢ່າງໜ້າປະທັບໃຈໃນ 6 ເດືອນຕົ້ນປີ 2025 ນີ້.
ອ່າງຫຼວງ​ ສະ​ຖານ​ທີ່ທ່ອງທ່ຽວ​ທຳ​ມະ​ຊາດ ຕິດພັນກັບການປົກປັກຮັກສາສິ່ງແວດລ້ອມ

ອ່າງຫຼວງ​ ສະ​ຖານ​ທີ່ທ່ອງທ່ຽວ​ທຳ​ມະ​ຊາດ ຕິດພັນກັບການປົກປັກຮັກສາສິ່ງແວດລ້ອມ

ສະຖານ​ທີ່ທ່ອງທ່ຽວອ່າງຫຼວງ ເປັນອີກໜຶ່ງແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວທາງທໍາມະຊາດຕິດພັນກັບການປົກປັກຮັກສິ່ງແວດລ້ອມຂອງເມືອງວັງວຽງ ແຂວງ​ວຽງຈັນ ທີ່ໄດ້ຮັບ​ລາງວັນການພັດທະນາທ່ອງທ່ຽວດີເດັ່ນ ແລະ ຍືນຍົງຂອງ ສປປ ລາວ ຊຶ່ງສະຖານທີ່ດັ່ງກ່າວອ້ອມຮອບໄປດ້ວຍປ່າໄມ້ທີ່ຂຽວສົດງົດງາມອາກາດເຢັນ ແລະ ມີອ່າງນໍ້າໃສ​ທີ່ສາມາດແນມເຫັນຮອດຝູງປານ້ອຍ-ໃຫຍ່ຢູ່ໃນນໍ້າ ເຮັດໃຫ້ນັກທ່ອງທ່ຽວເພີດເພີນ ແລະ ຮູ້ສຶກຜ່ອນຄາຍເມື່ອໄດ້ເຂົ້າມາທ່ຽວຊົມ ເໝາະ​ແກ່​ການ​ມາ​ພັກ​ຜ່ອນແບບຄອບຄົວ, ຄູ່ຮັກ ຫຼື ຈະມາກັບໝູ່ເ​ພື່ອນ.
ການພັດທະນາວຽກງານທ່ອງທ່ຽວ ຂອງແຂວງຄໍາມ່ວນ ໃນປີ 2025

ການພັດທະນາວຽກງານທ່ອງທ່ຽວ ຂອງແຂວງຄໍາມ່ວນ ໃນປີ 2025

ໂດຍ: ວັນໄຊ ຕະວິນຍານ ເພື່ອຈັດຕັ້ງຜັນຂະຫຍາຍແຜນການພັດທະນາ ແລະ ສົ່ງເສີມວຽກງານທ່ອງທ່ຽວຂອງແຂວງຄໍາມ່ວນ ໃຫ້ມີການຂະຫຍາຍຕົວຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງ, ດຶງດູດນັກທ່ອງທ່ຽວໃຫ້ເຂົ້າມາທ່ຽວແຂວງນັບມື້ນັບຫຼາຍຂຶ້ນ. ພະແນກຖະແຫຼງຂ່າວ, ວັດທະນະທໍາ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ (ຖວທ) ແຂວງ ຈຶ່ງໄດ້ເອົາໃຈໃສ່ຊຸກຍູ້ຜູ້ປະກອບການທັງພາກລັດ ແລະ ພາກເອກະຊົນ ລົງທຶນພັດທະນາແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວ, ພ້ອມທັງຈັດກິດຈະກໍາວົງຈອນການທ່ອງທ່ຽວໃຫ້ມີຄວາມຫຼາກຫຼາຍ.
ຄຳມ່ວນ ຍົກລະດັບຄວາມຮູ້ດ້ານການບໍລິການ ໂຮງແຮມ, ເຮືອນພັກ ແລະ ຮ້ານອາຫານ

ຄຳມ່ວນ ຍົກລະດັບຄວາມຮູ້ດ້ານການບໍລິການ ໂຮງແຮມ, ເຮືອນພັກ ແລະ ຮ້ານອາຫານ

ຊຸດຝຶກອົບຮົມຄວາມຮູ້ດ້ານການບໍລິການໂຮງແຮມ, ເຮືອນພັກ ແລະ ຮ້ານອາຫານໃຫ້ແກ່ຜູ້ປະກອບການທຸລະກິດຂະໜາດນ້ອຍ-ຂະໜາດກາງພາຍໃນແຂວງຄຳມ່ວນ ໄດ້ຈັດຂຶ້ນໃນວັນທີ 30 ມີຖຸນາຜ່ານມາ ທີ່ໂຮງແຮມພອນປະດິດ, ໂດຍການເປັນປະທານຮ່ວມຂອງທ່ານ ໄຊສົມບູນ ສຸວັນດາລາ ຫົວໜ້າພະແນກຖະແຫຼງຂ່າວ-ວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວແຂວງ, ທ່ານ ນາງ ຈຸນລະຈັນ ແພງດີ ຜູ້ອຳນວຍການສູນພັດທະນາທັກສະການທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ການໂຮງແຮມ ດີມິດທ໌ບາຍ ປະທານບໍລິສັດ ດີຟິກທ໌ ທັງເປັນຜູ້ຕາງໜ້າໂຄງການລາວ/336.
ເພີ່ມເຕີມ