ຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ມີຄວາມພ້ອມຮອບດ້ານຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວປີ 2024

ຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ມີຄວາມພ້ອມຮອບດ້ານຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວປີ 2024
ໂດຍ: ວັນເພັງ
ທ່ານ ນາງມະໂນລາ ດາລາວົງ ຜູ້ກໍ່ຕັ້ງຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ໄດ້ໃຫ້ສໍາພາດຕໍ່ນັກຂ່າວໜັງສືພິມ ປະຊາຊົນ ໃນວັນທີ 5 ມີນາຜ່ານມາວ່າ: ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປັນໜຶ່ງຮ້ານຕັ້ງຢູ່ 4 ແຍກໄຟແດງທາດດໍາ ເມືອງຈັນທະບູລີ ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປີດໃຫ້ນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດເຂົ້າມາບໍລິການ ຫຼື ຮັບປະທານອາຫານໄດ້ 30 ປີແລ້ວ, ເບື້ອງຕົ້ນສາມາດຮອງຮັບລູກຄ້າໄດ້ພຽງ 30 ຄົນ, ຕໍ່ມາເປັນ 80ຄົນ, ເປັນ 100-200 ຄົນ ແລະ ລູກຄ້າເຂົ້າມາບໍລິການນັບມື້ເພີ່ມຂຶ້ນຈຶ່ງໄດ້ຂະຫຍາຍໂຕະຕັ່ງ, ບ່ອນນັ່ງມາຮອດປັດຈຸບັນຮ້ານສາມາດຮອງຮັບລູກຄ້າໄດ້ເຖິງ 400 ຄົນຕໍ່ມື້ຊຶ່ງມີລູກຄ້າທີ່ມາຈາກທຸກສາລະທິດພາຍໃນອາຊຽນ ແລະ ເອີຣົບ. ສໍາລັບປີທ່ອງທ່ຽວລາວ 2024 ທາງຮ້ານມີຄວາມພ້ອມຮອບດ້ານ ເພື່ອຕ້ອນຮັບ, ຮອງຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດເຂົ້າມາບໍລິການຮັບປະທານອາຫານລາວຢ່າງໜ້າພໍໃຈ.
ທ່ານ ນາງມະໂນລາດາລາວົງກ່າວຕື່ມວ່າ: ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປັນຮ້ານອາຫານທີ່ລວບລວມເອົາອາຫານພື້ນບ້ານຂອງລາວໃນແຕ່ລະພາກ, ແຕ່ລະເຂດແຕ່ເໜືອຮອດໃຕ້ມາໄວ້ຄ່ອຍບໍລິການລູກຄ້າ ປັດຈຸບັນຮ້ານດັ່ງກ່າວມີຄວາມພ້ອມ 100% ເພື່ອຕ້ອນຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວມາທ່ຽວລາວ 2024 ໂດຍສະເພາະການບໍລິການທາງດ້ານອາຫານ ໂດຍໄດ້ເພີ່ມອາຫານໃຫ້ມີຫຼາຍລົດຊາດ, ມີຫຼາຍລາຍການ, ໄດ້ຝຶກອົບຮົມບຸກຄະລາກອນ, ພະນັກງານເສີມ, ພໍ່ຄົວ, ແມ່ຄົວ, ໂຕະ, ຕັ່ງມີພຽງພໍບໍລິການ ແລະ ອື່ນໆ. ໃນນັ້ນ, ກໍໄດ້ມີການຕົບແຕ່ງສະຖານທີ່, ປະດັບເອ້ຢ້ອງໃຫ້ສວຍງາມທີ່ເປັນເອກະລັກສະເພາະລາວໆ. ສໍາລັບຈຸດພິເສດຂອງຮ້ານເນັ້ນການບໍລິການດ້ວຍໃຈ, ເວົ້ານົວຫົວມ່ວນ, ຍິ້ມແຍ່ມແຈ່ມໃສຕ້ອນຮັບແຂກແພງຄົນ, ບໍລິການວ່ອງໄວ, ທັນໃຈລູກຄ້າ, ອາຫານສົດສະອາດທຸກມື້ ແລະ ປຸງແຕ່ງລົດຊາດອອກມາຕາມໃຈລູກຄ້າສັ່ງ. ພ້ອມນັ້ນ, ພະນັກງານພາຍໃນຮ້ານຕ້ອງນຸ່ງຖືທີ່ສຸພາບໂດຍສະເພາະແມ່ຍິງຕ້ອງນຸ່ງສິ້ນ, ບ່ຽງແຜ ຫຼາກຫຼາຍສີໃຫ້ມີຄວາມແຕກຕ່າງກັນ.ປັດຈຸບັນເຫັນວ່ານັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນແລະ ຕ່າງປະເທດໃຫ້ຄວາມສົນໃຈອາຫານລາວຫຼາຍຂຶ້ນ ເຮັດໃຫ້ເຂົາເຈົ້າຢາກເຫັນ, ຢາກກິນອາຫານລາວວ່າມີລົດຊາດຄືແນວໃດ. ສ່ວນຫຼາຍລູກຄ້າໄດ້ກິນແລ້ວຈະຖືກໃຈຫຼົງໄຫຼ ແລະ ປະທັບໃຈ, ບາງກຸ່ມໄດ້ຮັບປະທານແລ້ວກໍຫວນກັບມາບໍລິການອີກ.
ສຳລັບອາຫານປະຈຳຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ເປັນຕົ້ນລາບ, ອາຫານປະເພດປີ້ງຕ່າງໆ, ແກງ, ແຈ່ວ, ລວກຜັກ, ຕໍາໝາກຫຸ່ງ, ເຂົ້າໜຽວ ແລະ ອື່ນໆ. ພ້ອມນັ້ນ, ຍັງມີອາຫານປະຈຳລະດູການເຊັ່ນ: ປະເພດອາຫານຂົ້ວ-ຜັດເຫັດຫວາຍ, ໂຕຕໍ່, ໄຂ່ມົດສົ້ມ, ໄຂ່ເໝົາແລະອື່ນໆ. ໃນນັ້ນ, ຍັງມີເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆໄວ້ຄອຍບໍລິການລູກຄ້າ. ພ້ອມນັ້ນ, ເພື່ອໃຫ້ຄວາມມ່ວນຊື່ນ ແລະ ປະທັບໃຈ ໃນທຸກໆແລງທາງຮ້ານຈະມີການສະແດງດົນຕີພື້ນເມືອງຂອງລາວ, ຟ້ອນ, ຂັບລໍາ ຕື່ມອີກ.
ຕະຫຼອດໄລຍະຜ່ານມາຍ້ອນພັກ-ລັດຖະບານ ເຫັນຄວາມສຳຄັນທາງຮ້ານອາຫານຄົວລາວ ກໍໄດ້ຮັບລາງວັນຮ້ານອາຫານມາດຕະຖານຄວາມປອດໄພທາງດ້ານອາຫານ ຈາກກະຊວງຖະແຫຼງຂ່າວ,ວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ,ຮ້ານອາຫານດີເດັ່ນໃນລະດັບສາກົນ,ລາງວັນການທ່ອງທ່ຽວແບບຍືນຍົງອາຊຽນປະຈໍາປີ 2024ແລະ ລາງວັນອື່ນໆຫຼາກຫຼາຍຖືວ່າເປັນສິ່ງປະທັບໃຈ, ພູມໃຈທີ່ສຸດຂອງຮ້ານທີ່ສາມາດປະຕິບັດໄດ້ຕາມມາດຕະຖານທີ່ພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງວາງອອກ. ຮ້ານອາຫານຄົວລາວເປີດບໍລິການທຸກມື້ ຕອນເຊົ້າ ເວລາ 11-14:00 ໂມງ, ຕອງແລງ ເວລາ 18:00-22:00 ໂມງ.
ທ່ານນາງມະໂນລາດາລາວົງ ຍັງໄດ້ຝາກເຖິງນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ ທີ່ເຂົ້າມາທ່ອງທ່ຽວລາວ 2024 ນີ້ກໍສາມາດເຂົ້າມາເລືອກຊີມ, ຮັບປະທານອາຫານລາວ ແຕ່ເໜືອຮອດໃຕ້ຢູ່ໃນຮ້ານອາຫານຄົວລາວ, ເມື່ອທ່ານໄດ້ຊີມແລ້ວສາມາດຊ່ວຍປັບປຸງ, ຕຳນິຕິຊົມໄດ້. ເຊື່ອວ່າທ່ານທີ່ໄດ້ມາຊີມ, ຮັບປະທານແລ້ວຈະບໍ່ຜິດຫວັງບໍ່ວ່າຈະເປັນໜ້າຕາອາຫານ ລວມທັງລົດຊາດຂອງອາຫານລາວ ພື້ນບ້ານທີ່ເປັນເອກະຫຼັກຂອງແຕ່ລະພາກແຕ່ລະເຂດໃນສປປ ລາວ ທີ່ໄດ້ລວມຢູ່ໃນຮ້ານອາຫານແຫ່ງນີ້. ເນື່ອງໃນໂອກາດກາດວັນແມ່ຍິງສາກົນ ຄົບຮອບ 114 ປີ ທ່ານຍັງໄດ້ຍົກໃຫ້ເຫັນບົດບາດສຳຄັນຂອງແມ່ຍິງໃນປັດຈຸບັນທີ່ມີຄວາມເທົ່າທຽມກັບເພດຊາຍ, ເພດຍິງກໍສາມາດເປັນຜູ້ນໍາ, ເປັນນັກທຸລະກິດໄດ້, ເຮັດວຽກໄດ້ຄືກັບເພດຊາຍ ຂໍແຕ່ໃຫ້ມີຄວາມຕັ້ງໜ້າບຸກບື່ນ, ດຸໝັ້ນ, ອົດທົນ. ເນື່ອງໃນໂອກາດວັນແມ່ຍິງສາກົນນີ້, ຂໍອວຍພອນໃຫ້ແມ່ຍິງທຸກທົ່ວໜ້າ ກໍຄືແມ່ຍິງລາວ, ປ້າອາວຸໂສບໍານານ, ລູກຄ້າຜູ້ໃຫ້ການສະໜັບສະໜູນ ຈົ່ງມີສຸຂະພາບແຂງແຮງ, ດໍາລົງຊີວິດໃຫ້ລາບລື່ນ, ມີຄວາມສຸກໂຊກດີຕະຫຼອດໄປ.

ຄໍາເຫັນ

ຂ່າວທ່ອງທ່ຽວ

2025 ຫຼວງນໍ້າທາ ຄາດຈະດຶງດູດນັກທ່ອງທ່ຽວເຂົ້າມາທ່ຽວຊົມໃຫ້ໄດ້ 1,280,000 ເທື່ອຄົນ

2025 ຫຼວງນໍ້າທາ ຄາດຈະດຶງດູດນັກທ່ອງທ່ຽວເຂົ້າມາທ່ຽວຊົມໃຫ້ໄດ້ 1,280,000 ເທື່ອຄົນ

ການທ່ອງທ່ຽວແຂວງຫຼວງນໍ້າທາ ສືບຕໍ່ຂະຫຍາຍຕົວຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງ ເລີ່ມແຕ່ເດືອນມັງກອນ-ກັນຍາ 2025 ມີນັກທ່ອງທ່ຽວເດີນທາງມາຢ້ຽມຢາມ ແລະ ຜ່ານແຂວງຫຼວງນໍ້າທາ 985,322 ເທື່ອຄົນ ເພີ່ມຂຶ້ນ 9% ເມື່ອທຽບໃສ່ໄລຍະດຽວກັນຂອງປີຜ່ານມາ, ສາມາດສ້າງລາຍຮັບທາງກົງ-ທາງອ້ອມເຂົ້າງົບປະມານແຂວງໄດ້ປະມານ 30.70 ລ້ານໂດລາ ຊຶ່ງສະແດງໃຫ້ເຫັນເຖິງຄວາມສໍາເລັດຂອງຄະນະນໍາຂັ້ນແຂວງ ແລະ ພະແນກວັດທະນະທໍາ ແລະ ການທ່ອງທ່ຽວ (ວທ) ເອົາໃຈໃສ່ການພັດທະນາ ແລະ ສົ່ງເສີມການທ່ອງທ່ຽວ ໂດຍສະເພາະແມ່ນການທ່ອງທ່ຽວແບບອະນຸລັກໃນປ່າສະຫງວນແຫ່ງຊາດນໍ້າຫ້າ ຊຶ່ງເນັ້ນຈຸດເດັ່ນທາງດ້ານທໍາມະຊາດອັນບໍລິສຸດ ແລະ ຄວາມຫຼາກຫຼາຍທາງດ້ານວັດທະນະທໍາຂອງຊົນເຜົ່າ.
ການທ່ອງທ່ຽວໃນປີ 2025 ຢູ່ໃນຈັງຫວະຟື້ນຕົວຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງ

ການທ່ອງທ່ຽວໃນປີ 2025 ຢູ່ໃນຈັງຫວະຟື້ນຕົວຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງ

ທ່າອ່ຽງການທ່ອງທ່ຽວໃນປີ 2025 ຂອງ ສປປ ລາວ ກໍາລັງຢູ່ໃນຈັງຫວະຟື້ນຕົວຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງ ສະແດງອອກໃນໄລຍະແຕ່ເດືອນມັງກອນ ຫາ ເດືອນສິງຫາ 2025 ນີ້, ມີນັກທ່ອງທ່ຽວເຂົ້າມາທ່ຽວ ສປປ ລາວ ທັງໝົດ 3,061,928 ເທື່ອຄົນ. ໃນຂະນະທີ່ໝົດປີ 2024 ມີນັກທ່ອງທ່ຽວເຂົ້າມາລາວ 4,120,832 ເທື່ອຄົນ.
ວັງວຽງ ໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວ

ວັງວຽງ ໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວ

ສະຖານທີ່ທ່ອງທ່ຽວຂົວສີຟ້າ, ຖ້ຳນາງຟ້າ-ຖ້ຳນອນ ເປັນອີກໜຶ່ງແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວທາງທໍາມະຊາດທີ່ຕິດພັນກັບການປົກປັກຮັກສິ່ງແວດລ້ອມຂອງເມືອງວັງວຽງ ແຂວງ​ວຽຈັນ ທີ່ໄດ້ຮັບ​ລາງວັນການພັດທະນາທ່ອງທ່ຽວດີເດັ່ນ ແລະ ຍືນຍົງຂອງ ສປປ ລາວ ຊຶ່ງສະຖານທີ່ດັ່ງກ່າວອ້ອມຮອບໄປດ້ວຍພູຜ່າປ່າໄມ້ທີ່ຂຽວສົດງົດງາມອາກາດເຢັນ ແລະ ມີອ່າງນໍ້າໃສ​ທີ່ສາມາດແນມເຫັນຝູງປານ້ອຍ-ໃຫຍ່ຢູ່ໃນນໍ້າ ເຮັດໃຫ້ນັກທ່ອງທ່ຽວເພີດເພີນ ແລະ ຮູ້ສຶກຜ່ອນຄາຍເມື່ອໄດ້ເຂົ້າມາທ່ຽວຊົມ ເໝາະ​ແກ່​ການ​ມາ​ພັກ​ຜ່ອນແບບຄອບຄົວຄູ່ຮັກ ຫຼື ຈະມາກັບໝູ່ເ​ພື່ອນ.
ມວນຊົນຈຳນວນຫຼາຍຫຼັ່ງໄຫຼເຂົ້າມາທ່ຽວບຸນຊ່ວງເຮືອປະເພນີທີ່ທ່າວັດຈັນຢ່າງຄຶກຄື້ນ

ມວນຊົນຈຳນວນຫຼາຍຫຼັ່ງໄຫຼເຂົ້າມາທ່ຽວບຸນຊ່ວງເຮືອປະເພນີທີ່ທ່າວັດຈັນຢ່າງຄຶກຄື້ນ

ງານບຸນອອກພັນສາປະວໍລະນາແລະຊ່ວງເຮືອປະເພນີປະຈໍາປີ 2025 ທີ່ທ່າວັດຈັນນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ (ນວ) ໄດ້ຈັດຂຶ້ນເປັນເວລາ 5 ວັນ ນັບແຕ່ວັນທີ 4-8 ຕຸລານີ້. ພາຍຫຼັງມື້ບຸນອອກພັນສາປະວໍລະນາ 1 ວັນ ຄືໃນວັນທີ 8 ຕຸລານີ້ (ມື້ແຮມ 1 ຄໍ່າເດືອນ 11 ລາວ) ໄດ້ມີພິທີເປີດການແຂ່ງຂັນຊ່ວງເຮືອ ປະເພນີ ຖືເປັນມື້ສຸດທ້າຍຂອງງານບຸນ ຊຶ່ງມີມວນຊົນທັງພາຍໃນແລະຕ່າງປະເທດຈຳນວນຫຼວງຫຼາຍ ຫຼັ່ງໄຫຼກັນເຂົ້າມາຊົມມາເຊຍການແຂ່ງຂັນຊ່ວງເຮືອຢ່າງຄຶກຄື້ນມ່ວນຊື່ນ.
ເຊີນ​ທ່ຽວ​ຊົມງານບຸນກາເຟ ແລະ ຊາບ້ານເຮົາຈະຈັດຂຶ້ນທີ່ນະຄອນ-ຫຼວງພະບາງ

ເຊີນ​ທ່ຽວ​ຊົມງານບຸນກາເຟ ແລະ ຊາບ້ານເຮົາຈະຈັດຂຶ້ນທີ່ນະຄອນ-ຫຼວງພະບາງ

ຮອດເວລາທີ່ສຳຄັນຂອງປີອີກຄັ້ງ, ນັກດື່ມກາເຟ ແລະ ຊາທັງຫຼາຍ! ໂຄງການ Green Cup, ໂດຍກະຊວງກະສິກໍາ ແລະ ສິ່ງແວດລ້ອມ ຂໍຮຽນເຊີນຊວນທຸກທ່ານເຂົ້າຮ່ວມງານບຸນກາເຟ ແລະ ຊາບ້ານເຮົາ ເພື່ອສະເຫຼີມ​ສະຫຼອງ ວັນກາເຟ ແລະ ຊາສາກົນ ປະຈຳປີ 2025 ໃນລະຫວ່າງວັນທີ 3-5 ຕຸລາ 2025 ທີ່ໂຮງຮຽນປະຖົມຫຼວງພະບາງ, ເພື່ອດື່ມດ່ຳກັບ ວັດທະນະທໍາ, ຊີມຣົດຊາດ ແລະ ເຕົ້າໂຮມກັນແບບຊຸມຊົນ ເປັນເວລາ 3 ວັນ.
ຫຼວງພະບາງສຸມໃສ່ພັດທະນາການທ່ອງທ່ຽວ ຕິດພັນກັບການປົກປັກຮັກສາວັດທະນະທຳທີ່ເປັນເອກະລັກ

ຫຼວງພະບາງສຸມໃສ່ພັດທະນາການທ່ອງທ່ຽວ ຕິດພັນກັບການປົກປັກຮັກສາວັດທະນະທຳທີ່ເປັນເອກະລັກ

ຫຼວງພະບາງເປັນດິນແດນແຫ່ງອະລິຍະທຳທີ່ອຸດົມສົມບູນ ມີປະຫວັດສາດອັນຍາວນານທີ່ໜ້າຊື່ນຊົມ ໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວ ໄດ້ຖືກຮັບຮອງຈາກອົງການອຸຍແນັດສະໂກໃຫ້ເປັນເມືອງມໍຣະດົກໂລກນັບແຕ່ປີ 1995 ເປັນຕົ້ນມາ ຊຶ່ງເປັນເງື່ອນໄຂໃຫ້ຊາວໂລກໄດ້ຮັບຮູ້ ແລະ ໃຫ້ຄວາມສົນໃຈເດີນທາງມາທ່ອງທ່ຽວຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງ ອັນໄດ້ເປັນທ່າແຮງຕົ້ນຕໍໃນການສ້າງລາຍຮັບເຂົ້າສູ່ປະຊາຊົນພາຍໃນແຂວງ.
ສືບຕໍ່ການພັດທະນາແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວແບບວົງແຫວນ ຢູ່ເມືອງອຸທຸມພອນ

ສືບຕໍ່ການພັດທະນາແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວແບບວົງແຫວນ ຢູ່ເມືອງອຸທຸມພອນ

ເມື່ອບໍ່ດົນມານີ້, ແຂວງສະຫວັນນະເຂດ ໄດ້ສຳຫຼວດເພື່ອສືບຕໍ່ຄວາມພະຍາຍາມໃນການປັບປຸງ ແລະ ພັດທະນາແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວແບບວົງແຫວນ ຫຼື ແບບຄົບວົງຈອນ ທີ່ຕັ້ງຢູ່ໃນເຂດພື້ນທີ່ໃກ້ກັນ ຂອງເມືອງອຸທຸມພອນ ເພື່ອເສີມສ້າງທ່າແຮງດຶງດູດນັກທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ສົ່ງເສີມເສດຖະກິດທ້ອງຖິ່ນ.
ພັດທະນາແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວເນັ້ນສ້າງບຸກຄະລາກອນເຂັ້ມແຂງ

ພັດທະນາແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວເນັ້ນສ້າງບຸກຄະລາກອນເຂັ້ມແຂງ

ວິໄສທັດຂອງບໍລິສັດພັດທະນາແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວນໍ້າຕົກຕາດເຍືອງຫຼັກ40 ເມືອງປາກຊ່ອງ ແຂວງຈໍາປາສັກ ແລະ ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວນໍ້າຕົກຕາດເລາະ-ຕາດຮັງ ແຂວງສາລະວັນ “ພັດທະນາແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວເພື່ອດຶງດູດນັກທ່ອງທ່ຽວພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ ພ້ອມທັງສ້າງລາຍຮັບໃຫ້ແກ່ປະຊາຊົນທ້ອງຖິ່ນ”
ແມ່ນ້ຳຫຼີຈ່ຽງ ແມ່ນອັນຍະມະນີແຫ່ງກຸ໋ຍຫຼິນ

ແມ່ນ້ຳຫຼີຈ່ຽງ ແມ່ນອັນຍະມະນີແຫ່ງກຸ໋ຍຫຼິນ

ການສົ່ງເສີມການທ່ອງທ່ຽວແມ່ນທາງແຮງໜຶ່ງໃນການຂັບເຄື່ອນເສດຖະກິດໃນພື້ນທີ່ ແລະ ສ້າງລາຍຮັບໃຫ້ປະຊາຊົນຢູ່ທີ່ຊຸມນັ້ນໆໃຫ້ມີຄວາມຢູ່ດີກິນດີມິຄວາມຜາສຸກເພາະສະນັ້ນການສົ່ງເສີມການທ່ອງທ່ຽວຈຶ່ງມີຄວາມສຳຄັນຫຼາຍບໍ່ວ່າຈະເປັນການທ່ອງທ່ຽວທາງຫ່ອງຮອຍປະຫວັດສາດ,ທາງຮີດຄອງປະເພນີ ວັດທະນະທຳ ແລະ ທາງທຳມະຊາດ.
ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວນໍ້າຕົກຕາດເຍືອງ ໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວ

ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວນໍ້າຕົກຕາດເຍືອງ ໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວ

ແຫຼ່ງທ່ອງທ່ຽວນໍ້າຕົກຕາດເຍືອງບ້ານຫຼັກ 40 ເມືອງປາກຊ່ອງ ແຂວງຈໍາປາສັກ ເປັນສະຖານທີ່ທ່ອງທ່ຽວທີ່ມີຄວາມໂດດເດັ່ນແຫ່ງໜຶ່ງຂອງ ສປປ ລາວ ທີ່ມີເອກະລັກສະເພາະ ເປັນໜຶ່ງໃນຈຸດໝາຍປາຍທາງຂອງນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດອະນຸພາກພື້ນ ແລະ ສາກົນ.
ເພີ່ມເຕີມ