ລາຄາເຂົ້າສານສະເລ່ຍປະຈໍາອາທິດສິ້ນສຸດວັນທີ 20 ເມສາ ຜ່ານມາ ຢູ່ທີ່ 4.220 ເຢນຕໍ່ 5 ກິໂລກຣາມ, ເພີ່ມຂຶ້ນ 3 ເຢນຈາກອາທິດກ່ອນແລະເພີ່ມຂຶ້ນເປັນອາທິດທີ 16 ຕິດຕໍ່ກັນ.
ກະຊວງດັ່ງກ່າວໄດ້ຕິດຕາມລາຄາເຂົ້າປະຈໍາອາທິດໂດຍອ້າງອີງຂໍ້ມູນທີ່ເກັບກໍາຈາກຮ້ານສັບພະສິນຄ້າ ປະມານ 1,000 ແຫ່ງໃນທົ່ວປະເທດ. ເຖິງແມ່ນວ່າລາຄາຈະເພີ່ມຂຶ້ນໃນອັດຕາທີ່ຊ້າລົງແຕ່ທ່າອ່ຽງຍັງສືບຕໍ່ເພີ່ມຂຶ້ນ.
ປັດຈຸບັນ, ລາຄາເຂົ້າສານໄດ້ເພີ່ມຂຶ້ນຫຼາຍກວ່າສອງເທົ່າຈາກ 2,088 ເຢນໃນເວລາດຽວກັນຂອງປີກາຍ. ຂະນະທີ່ປະລິມານການຂາຍເຂົ້າສານໄດ້ເພີ່ມຂຶ້ນ 14.9% ເມື່ອທຽບໃສ່ປີກາຍ
ກະຊວງດັ່ງກ່າວລະບຸວ່າ: ລັດຖະບານກຳລັງລະບາຍເຂົ້າສານສຳຮອງທີ່ມີລາຄາຖືກອອກສູ່ຕະຫຼາດ. ແຕ່ຜູ້ບໍລິໂພກກໍຍັງຊື້ເຂົ້າສານຈາກຄັງສຳຮອງທີ່ລາຄາຖືກກວ່າ ແລະ ເຂົ້າສານທົ່ວໄປທີ່ມີລາຄາສູງກວ່າ. ສົ່ງຜົນເຮັດໃຫ້ລາຄາເຂົ້າສານໃນທ້ອງຕະຫຼາດໂດຍລວມຍັງສືບຕໍ່ເພີ່ມຂຶ້ນ.
ໃນຕົ້ນເດືອນນີ້, ກະຊວງດັ່ງກ່າວເປີດເຜີຍວ່າ: ລັດຖະບານຍີ່ປຸ່ນຈະປ່ອຍເຂົ້າສານຈາກຄັງສຳຮອງທຸກເດືອນຈົນຮອດທ້າຍເດືອນກໍລະກົດ. ເພື່ອສະກັດກັ້ນການເພີ່ມຂຶ້ນຂອງລາຄາເຂົ້າ ຊຶ່ງການຕັດສິນໃຈດັ່ງກ່າວມີຂຶ້ນພາຍຫຼັງທີ່ລາຄາເຂົ້າສານໄດ້ສືບຕໍ່ເພີ່ມຂຶ້ນ. ເຖິງວ່າກ່ອນໜ້ານີ້ຈະມີການລະບາຍເຂົ້າໄປແລ້ວສອງຮອບ ລວມ 212.000 ໂຕນ ກໍຕາມ, ສ່ວນການລະບາຍເຂົ້າສານຮອບທີ 3 ໄດ້ເກີດຂຶ້ນໃນອາທິດແລ້ວນີ້.
ຄໍາເຫັນ